top of page
 • Brainz Magazine

5 Viktiga Punkter För Att Kunna Attrahera Exklusiva Kunder

Om du är en expert i världsklass och anser dig själv vara bland de topp 5 % i din bransch, då är den här artikeln för dig. Du vet att du är exceptionell i det du gör, och du levererar resultat som ingen kan. Men du kanske är som några av mina kunder. Innan de började arbeta med mig kämpade många utav dem med att försöka attrahera rätt typ av kunder.


Många av mina kunder frågar mig: "Vart hittar jag rätt typ utav kunder?" eller "Hur utformar jag mitt erbjudande så att det lockar köpare?". Tja, innan vi säljer till avancerade kunder måste vi först förstå psykologin kring hur de köper. Deras köp-process ser väldigt annorlunda ut än för resten utav marknaden. Dessa kunder behöver veta att din produkt eller tjänst verkligen är den bästa lösningen som finns där ute. Att slösa pengar är inte deras största rädsla, men att slösa tid och bli besviken över mindre-än-perfekta lösningar är det.Här är fem saker du behöver göra för att locka dessa avancerade kunder till ditt företag och ditt varumärke.


1. Varumärkesbyggande


Du måste marknadsföra ditt varumärke på ett sätt som förmedlar din prestigefyllda varumärkespositionering. Alla varumärkestillgångar och kommunikation från varumärket måste representera varumärkets standard och sträva efter excellens. Du måste ha en unik synvinkel som visar hur ditt varumärke är annorlunda jämfört med andra. Den typen utav exklusiva kunder som du försöker locka till dig letar efter något som är uppseendeväckande och unikt.


2. Lär dig skilja på vad som gör din produkt eller tjänst unik


En av de viktigaste anledningarna till att exklusiva kunder betalar det högsta priset för en produkt eller lösning de vill ha är för att den är annorlunda och idealisk. för att kunna avgöra om din produkt eller tjänst fyller dessa krav måste du först svara på dessa frågor:


 • Skulle det vara svårt för dina kunder att ersätta dig om du slutade betjäna dem?

 • Är ditt varumärkes unika försäljningsargument annorlunda på ett sätt som är viktigt för dina kunder?

 • Hur är din produkt eller tjänst speciell jämfört med andra på marknaden?

 • Finns det någon som erbjuder samma sak som du? Om ja, hur kan du då erbjuda något helt annat men bättre?

 • Skulle det vara lätt för andra att kopiera det du gör? Om ja, vad kan du hitta på som skulle vara helt revolutionerande för din bransch?


3. Skapa ett ultimat erbjudande


Det är mycket arbete som ligger i att skapa det ultimata erbjudandet. Det handlar inte om att bunta ihop en massa saker och sälja det. Jag skrev en artikel om nyckelelementen i en tidigare artikel som du kan läsa här.


Först och främst krävs det mycket djupdykning. Ju bättre du förstår dina kunder, desto lättare blir det att bygga lösningar för att lösa deras problem effektivt. Premiumerbjudanden måste vara mycket stödjande för att hjälpa kunder att lösa viktiga problem. Lösningen du erbjuder måste skapa stor effekt och göra deras liv exceptionellt mycket bättre. Du måste ta betalt i topp tio procent av prisnivån om inte den högsta på marknaden. Detta kommer att garantera att du har en hög vinstmarginal, och den vinsten gör att du kan anställa det bästa teamet, investera i de bästa verktygen och resurserna för att betjäna dina kunder på högsta nivå.


4. Utveckla


Du måste kunna svara på följande frågor:

 • Hur är din lösning, produkt eller tjänst banbrytande?

 • Hur skulle en drömlösning se ut för din kund?

 • Vad är det bästa sättet att lösa dina kunders problem om något var möjligt?

 • Vad är en lösning, produkt eller tjänst som ingen annan har tänkt på?


För att få veta mer i detalj hur jag råder mina kunder att göra detta, kolla in den hära artikeln jag skrev som handlar om hur man bygger kreativa och uppseendeväckande lösningar.


5. Bygg en kundcentrerad kultur


Man brukar använda sig utav ordspråket "cash is king". Men jag tror att "clients are kings". Om du kan attrahera exklusiva kunder till ditt varumärke på grund av dess höga ryktbarhet och fantastiska säljare, betyder det fortfarande inte framgång. Det ultimata slutspelet är när du levererar dina tjänster, din expertis och faktiskt imponerar på dina kunder. Som ett resultat av detta kommer dessa kunder att vända sig till dina tjänster eller produkter igen samt hänvisa alla i sin omkrets till dig. Är inte det vad en företagares dröm är?


Även om det är lätt att säga i teorin, är det inte lika enkelt att faktiskt genomföra. Att sikta på en extremt hög kundnöjdhet och vidta åtgärder för att uppnå det är det som kommer att göra ditt företag framgångsrikt på lång sikt. Detta kan göras genom att genomföra intervjuer med nuvarande kunder, samla in NPS (net promoter score) och konsekvent arbeta för att förbättra kvaliteten på dina tjänster.


Jag hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig att påbörja granskningar utav olika delar i din expertbaserade verksamhet samt även så att du kan genomföra några viktiga förändringar för att börja attrahera de kunder du verkligen vill arbeta med.


Om du vill ta ditt företag till nya höjder och vill lära dig mer om utveckling samt hur man bygger ett värdefullt expertbaserat företag, fyll i det här frågesporten för att ta reda på din entreprenöriella fördel och få din plan för framgång!


Följ mig på Facebook, Instagram, och besök min hemsida för mer info!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Nida Leardprasopsuk, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page