top of page
  • Brainz Magazine

Att Våga Drömma Stort - Exklusiv Intervju Med Julia Franzén


Julia Franzén, 31, är en svensk livscoach, personlig tränare, Influencer och TV personlighet. Julia är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg men bor idag i Marbella, Spanien. Hon brinner för att inspirera människor på sina sociala kanaler och är även aktuell i TV-programmet Bachelorette Sweden 2021.


Julia Franzén, Foto av: Bingo Rimer

Din resa fram till idag har varit allt annat än en dans på rosor. Du har haft en rad olika yrken och bott på över 50 destinationer runt om i världen. Kan du berätta om ditt arbete och hur du hamnade där du är idag?


Ja vad ska man säga! Jag tror det hela började när jag var 14 år och gick i skolan. En dag tog en 13 år gammal kille livet av sig. Jag kände honom lite och han var en vän till familjen. Även fast han var lite utav en “outsider”, ganska tyst och stack väl på sätt och vis ut i sin tystnad, kom det ändå som en chock.


Denna fruktansvärt tragiska händelse gjorde så att mitt beteende mot andra förändrades över en natt. Jag hade alltid varit snäll men efter detta förstod att om jag bara hade vetat hade jag kanske kunnat hjälpa honom. Jag var verkligen helt otröstlig efter detta och det var då jag förstod att alla människor kan må dåligt även fast det inte syns utanpå. Jag förstod innebörden i att hjälpa andra och där någonstans växte passionen för livscoachning fram.


I staden jag växte upp, Lerum, var det väldigt mycket problem med psykisk ohälsa och det fanns hela tiden runt om oss. Jag var ung och just i den åldern formas man så himla mycket. Så ja, jag hittade mitt kall väldigt tidigt. Även om jag inte riktigt förstod exakt vad det betydde då.


Det finns även en till sida på det. Jag har alltid vågat göra mycket saker och vågat kasta mig ut i det. Och det jag lärt mig är att man alltid kommer ut ur det levande och utvecklas enormt.


Jag har vågat testa så många olika saker. Tävla i Bikini-fitness, delta i TV-programmen Robinson och Bachelorette, testa olika yrken samt bott i många olika länder. Allt detta har också en sak gemensamt. Alla olika prövningar har handlat om att träffa människor och ha kontakt med dom. Att bemöta olika slags människor, lyssna på dom, hjälpa dom osv. Det är verkligen något jag brinner för.


Jag brukar tänka att jag är inte så intressant som jag tror. I slutet av dagen ligger ingen och tänker på mig. Jag gör det som känns bra för mig och följer bara mina drömmar.


Livscoach känns som ett självklart yrke för mig. Det är det jag är bra på.


Vad var det som fick dig att intressera dig för personlig utveckling och att vilja bli en livscoach?


Jag svarar lite på detta i tidigare fråga! Jag tänkte väldigt tidigt, vad är det jag gör på min fritid och vad är det jag är bra på? Och då insåg jag att jag älskar att prata och träffa nya människor och lösa deras problem. Så jag kom fram till att jag ju faktiskt redan coachar mig själv och mina närmsta hela tiden och då kände jag “Wow! Tänk att få göra det här med andra människor på heltid som jobb?!

Att vara en stark och framgångsrik kvinna i dagens samhälle kan vara mycket påfrestande i vissa aspekter. Vad har du för tips till andra kvinnor som drömmar om att starta eget och följa sina drömmar?

Det här har jag tänkt på mycket. Och det jag kommer på helt spontant är att det enda man ska ha som mantra är “Vad är det värsta som kan hända?”


Till exempel började jag med Youtube innan jag blev offentlig. Och jag tyckte det var så pinsamt! Tänk om ingen skulle gilla det jag gör? Tänk om folk skulle tycka det var “cringe”? Tänk om ingen tittar? Men sanningen är att ingen minns en misslyckad affärsidé. Ingen minns en misslyckad Youtube-kanal. Folk minns bara det du åstadkommer! Du förlorar inget på att testa.


Jag blev också väldigt berörd när jag jobbade på hemtjänsten och pratade med äldre människor. Jag minns hur en kvinna sa “Julia livet går så fort, en dag sitter du bara här och ska snart dö. Gör det som du vill och det du tycker är kul!”. Jag tog åt mig väldigt mycket av utav detta och bestämde mig för att satsa allt. Leva mitt liv som jag vill.


Sen upplever jag att män generellt sätt oftast är “modigare” och uppmuntras mer till att bli framgångsrika och våga drömma större ekonomiskt jämfört med kvinnor. Dom ska alltid “våga satsa” och bli “stora”, men det känns som kvinnor behöver mer pepp där till att också våga. Bara gör det! Som kvinna tenderar man att välja säkra yrken, men jag tycker att man bara ska köra.

"Varför ska det bara vara män som drömmer om att blir framgångsrika och leva stort? Jag vill också göra det och jag vill att andra ska också ska göra det!"

Vad får dig att känna dig "utanför din komfortzon?

Att vara bestämd och göra tydliga avslut. Detta gäller med alla människor men också affärspartners. Jag gillar inte att göra människor besvikna. Det blir många ja men jag måste våga säga nej.


Finns det något du skulle vilja bli bättre på eller utforska mer med dig själv?

Ja! Återigen undrar jag varför det mest är män som vågar drömma om att bli riktigt rika? Jag ska bli bättre på att drömma stort och inte stanna vid framgång. Hur kan man komma vidare till det där lilla extra!?


Till exempel, om man startar ett varumärke: Jag vill inte bara tänka på att jag ska nå ut till svenska marknaden utan också den globala!

Vad skulle du vilja säga till ditt yngre Jag?


Jag skulle nog sagt såhär:


Om man har en affärsidé och har höga drömmar, så kan det kännas ganska långt bort till målet. Näst intill omöjligt. Men det gäller bara att ta det ett steg i taget. Jämför det med om du ska ut och köra bil! Då sitter du ju inte och väntar på att alla trafikljus ska bli gröna, utan man tar ett i taget. Först kör du till det första trafikljuset, sen när det är grönt kör du vidare till nästa. Samma sak gäller med drömmar. Du måste alltid ta det första steget! Och därifrån växer du och tar dig framåt.

Så vad är det nästa stora målet eller projekt för Julia och hur kan man komma i kontakt med dig?

Jag har ju varit influencer i ett tag nu, och har insett att göra reklam för andra märken och synas för dom inte är min största passion i livet. Jag känner att hur jag spenderar mina dagar och hur jag vill jobba hör ihop med livscoachnings biten. Jag vill jobba ännu mer med det och jag vill att allt mitt fokus ska gå till att hjälpa och inspirera andra. Mitt mål är att starta ett eget hälsocenter! Ett hälsocenter som man ska komma till när man mår dåligt och sen så ska man komma ut som en ny människa. Jag vill helt enkelt jobba på mina egna varumärken.

Om du är intresserad av att kontakta mig gör du det lättast via min hemsida, min Instagram eller på mejl: privat@juliafranzen.com

 コメント


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page