top of page
  • Brainz Magazine

Entreprenör, Advokat Och Grundare Av Mirlex Advokatbyrå – Terfa Nisébini Öppnar Upp I 4 Nya Städer

En Exklusiv intervju med Entreprenören och Advokaten Terfa Nisébini, VD och Grundare av Mirlex Advokatbyrå

 

Terfa Nisébini är entreprenören och advokaten som startade en juristfirma direkt efter juristexamen och har sedan dess kört sitt eget race. Det råder ingen tvekan om hennes starka entreprenörsdriv och Mirlex Advokatbyrå har idag kontor i Stockholm, Göteborg, Nyköping och Örebro och kommer att öppna upp i Uppsala, Västerås, Karlstad och Eskilstuna vid årsskiftet 2020/2021. Terfa Nisébini har på kort tid byggt upp ett starkt och snabbt växande varumärke, något som är utmärkande i deras bransch inom humanjuridiken. Hennes mål med Mirlex advoktbyrå är att successivt fortsätta växa för att kunna erbjuda hjälp till ännu fler utsatta människor i samhället.


Mirlex Advokatbyrå
Terfa Nisébini, Entreprenör & Advokat

Vem är Terfa Nisébini?

Jag är en entreprenör samt advokat bosatt i Sverige, Stockholm. Jag kommer ursprungligen ifrån Kurdistan men är uppväxt i Sverige och jag kom själv som flykting till Sverige med min familj. Vid sidan av mitt arbete är jag mamma och har två pojkar i åldern 3,5 år och 8 år. En av mina närmaste hjärtefrågor förutom mitt arbete och företagandet är ideella arbetet för den kurdiska frågan och frihetskampen.

Du är både Entreprenör och Advokat, vad "kom först" och vad ledde dig in på de banorna?

I grund och botten är jag en egenföretagare. Jag startade t ex en juristfirma direkt efter juristexamen och körde mitt eget race – utan en mentor eller en äldre kollega att bolla och utbytta idéer och tankar med.


"För många var det galet och de skakade på huvudet. Och med facit i handen, visst var det galet, även om det de facto har gått bra. Idag hade jag nog inte tagit samma väg, men just då, var det helt naturligt för mig som var uppväxt i en företagarfamilj."

Jag lärde mig själv från scratch även om det givetvis ledde till omvägar och långa arbetsdagar med inläsning och tid på domstolarna för att se hur en rättegång går till i praktiken. För många var det galet och de skakade på huvudet. Och med facit i handen, visst var det galet, även om det de facto har gått bra. Idag hade jag nog inte tagit samma väg, men just då, var det helt naturligt för mig som var uppväxt i en företagarfamilj. Jag är samtidigt advokat och har ett brinnande engagemang för att hjälpa människor i utsatta situationer, så som svar på frågan är jag först och främst en entreprenör men jag är också advokat som brinner för människors rättigheter i samhället.


Berätta mer om Mirlex Advokatbyrå. Vem eller vilka är era typiska klienter som ni hjäpler?

Jag driver Mirlex Advokatbyrå AB sedan 2016 och vi är idag presenterade med kontor i Stockholm, Göteborg, Nyköping och Örebro. Under årsskiftet 2020/2021 kommer vi även öppna upp i Uppsala, Västerås, Karlstad och Eskilstuna. Vi jobbar med humanjuridik och arbetar väldigt brett inom humanjuridiken med alla slags mål. Vi är emellertid nischade mot språk och tillsammans på byrån behärskar vi ett stort antal olika språk. Vi är därtill specialiserade mot migrationsrätt men också familjerätt såsom vårdnadstvister samt brottmål, särskilt då våld i nära relation.


Har du något stort mål med din Entreprenörsresa?

Under den senaste tiden har jag lagt ner mycket tid på att skapa en fungerande advokatverksamhet och fungerande rutiner. Vi har vuxit otroligt fort sedan starten 2016. Det har varit tuffa utmaningar för mig som ensam ägare i bolaget med en sådan snabb expansion som nog anses utmärkande i vår bransch inom humanjuridiken. Idag är vi 14 anställda och 16 om jag räknar in extrapersonal. Jag är idag nöjd med det jag har åstadkommit och skapat. Mitt nästa mål är att utöka verksamheten ytterligare till andra städer i Sverige och lansera en onlineverksamhet ansluten till Mirlex.


Vid sidan om Mirlex har jag även andra projekt som företagare. Mitt mål är alltså att fortsätta växa och fortsätta kunna hjälpa människor i utsatta situationer.

Som både advokat och entreprenör, vad är dina topp 3 råd till någon som vill starta eget inom juridiken?

  1. Se till att du kan juridiken du tar dig an. Läs, titta och agera sedan.

  2. Framgång förutsätter hårt arbete.

  3. Under tiden – ta hand om dig själv och dina nära och kära. Ta vara på de små ögonblick som inte kommer tillbaka.


Vad skulle du säga är och har varit din svåraste utmaning?

Min svåraste utmaning har varit och är tiden. Att tiden inte har räckt till med byråns expansion, utökning av kontor och anställda och det ansvar det innebär. Att inte känna sig tillräcklig varken som chef, advokat, mamma och partner. Att finna tid att kombinera detta har inte varit lätt och är en utmaning fortfarande idag. Det är en utmaning att arbeta praktiskt som advokat med de ärenden man åtar sig och att kunna utvecklas som advokat/inom juridiken och samtidigt vara en företagare och se till byrån/bolaget i sig, samt att vägleda och hjälpa de anställda. Jag har haft mycket hjälp av min familj och min make som hjälper mig att klara av vardagen och det är jag tacksam för. Jag är också tacksam för den fantastiska svenska barnomsorgen.

Vad är det viktigaste du lärt dig genom din resa?

Man kan – om man vill – allt sitter i huvudet.


Faktaruta:

Namn: Terfa Nisébini

Ålder: 36 år Familj: Man och två söner på 3,5 och 8 år

Utbildning: Jur.kand vid Stockholms Universitet, 2010 Språk: Svenska, Engelska och Kurdiska Arbete: VD och Grundare av Mirlex Advokatbyrå, Advokat - Ledamot av Sveriges advokatsamfund sedan november 2015

Verksamhetsområden: Målsägandebiträde – särskild företrädare för barn Migrationsrätt – särskilt inriktad mot arbetstillstånd, egenföretagare, asyl, uppehållsrätt, anknytning. Familjerätt – vårdnad, boende och umgänge med barn Socialrätt – LVU, LVM, LPT och LRV Företagsrätt – särskilt inriktad mot små och medelstora bolag.


Mirlex Advokatbyrå är en allmänpraktiserande advokatbyrå med fokus på humanjuridik. Vill du veta mer eller behöver juridisk hjälp kan du klicka här för att komma till deras hemsida.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page