top of page
  • Brainz Magazine

Hur Ofta Bör Man Städa?

Att städa sitt hem, det är ju något man bör göra, men hur ofta? Att städa hemma är bra dels för att det då är rent och snyggt, dels för att det är bra för hälsan, både den fysiska och psykiska. Smuts och damm är inte bra i längden samt stök kan påverka hur man mår. Det är rätt smart att i alla fall städa minst en gång per vecka. Sedan ibland göra en så kallad storstädning, då du städar riktigt noga och även platser du inte städar under veckostädningar.Städa en gång per vecka

Du bör som sagt städa hela bostaden minst en gång per vecka. Dock är det så när det gäller köket och badrummet så är dessa rum vi använder varje dag. Det är även dessa två ställen som det kan samlas bakterier och annat i. Du bör därför hålla efter dessa rum lite mer och lite oftare. Din veckostädning kan du göra när som helst under veckan, men många föredrar att göra den på torsdagar, så att det är rent och fint inför helgen. Det går även att anlita en städfirma Kalmar för så kallad hemstädning. En städfirma i Kalmar går även att anlita om det ska göras en flyttstädning eller andra städningar.


Gör grundligare städning ibland

Veckostädning är ofta då man dammar, dammsuger och torkar golvet. En gång per månad bör du vara lite mer noga och passa på att putsa fönster, göra rent kylen och så vidare. Sedan kan du även se till att ett par gånger om året göra en rejäl storstädning. Då kan du piska mattor, göra rent avloppen, frosta av frysen, skura ugnen och så vidare. Det är nästan som att göra en flyttstädning, fast du inte flyttar. Det kan vara skönt att ibland göra en riktig rejäl röjning av hemmet genom att storstäda på detta sätt.

Comentarios


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page