top of page
 • Brainz Magazine

Känner Du Dig Slutkörd? Identifiera Dina Energitjuvar Och Boosters För Ökad Energi

Skriven av: Sara Holmström

 

Känner du dig konstant dränerad? Du är inte ensam. Många människor kämpar med låga energinivåer. En av de viktigaste sakerna för att känna sig mer energifull är att hitta vad som stjäl din energi och upptäcka aktiviteter som laddar om dig. Låt oss utforska hur du kan ta kontroll över din energi.Avslöja dina energitjuvar


Det första steget är att identifiera dina energitjuvar. Dessa "energitjuvar" kan vara allt från människor och situationer till känslor som påverkar dig avsevärt. Ett krävande jobb, en kritisk relation eller till och med negativ självkritik kan alla vara energitjuvar. De kan finnas i alla delar av ditt liv, från arbete till hemmet.


Övning - Energitjuvar: Gör en lista över allt som dränerar din energi, inklusive människor, situationer, känslor och vanor.


6 Exempel på energitjuvar:


 • Perfektionism: Att alltid sträva efter perfektion och inte nöja sig med mindre kan vara otroligt stressande och leda till känslor av misslyckande.

 • Kronisk oro: Att ständigt grubbla över negativa möjligheter minskar din energi och kan leda till ångest.

 • Dålig sömn: Ohälsosamma sömnvanor gör att du vaknar upp trött och ger inte din kropp chansen att gå igenom sin vanliga rengörings- och återställningsprocess.

 • Sårande relationer: Relationer med negativa eller kritiska människor kan vara en stor källa till stress och känslomässig utmattning.

 • Oordning: Att inte kunna hålla ordning på dina saker kan göra dig stressad när du måste spendera tid på att leta efter dem.

 • Att sitta i för många möten: Känslan av att fastna i möten kan sänka ditt flow och ge dig känslan av att du inte har tid att producera i arbetet.

Hitta dina energiboosters


Nästa steg är att identifiera dina energiboosters. Dessa energibosters är alla stora och små saker som du tycker om och som ger dig energi. De är avgörande för att du ska få energi under dagen, veckan, månaden och året.


Övning - Energiboosters:Skapa en annan lista med saker som ger dig energi, innehållande människor, situationer, känslor och aktiviteter. Du kan inkludera både stora och små saker. Vissa saker kan förekomma på båda listorna, eftersom de kan ha en dubbel effekt på din energi.


6 Exempel på energiboosters:


 • Sömn: Sträva efter 7-8 timmars sömn av god kvalitet varje natt. Utveckla en avslappnande kvällsrutin för att säkerställa en god natts sömn.

 • Kreativa hobbies: Att ägna sig åt kreativa aktiviteter gör att du kan uttrycka dig själv och kan vara ett bra sätt att lindra stress. Utforska aktiviteter som att måla, skriva eller spela musik.

 • Umgås med nära och kära: Att spendera tid med positiva och stöttande människor kan avsevärt förbättra ditt humör och din energinivå.

 • Mindfulnessövningar: Meditation, yoga och djupandningsövningar kan hjälpa till att hantera stress och främja avslappning.

 • Tillbringa tid i naturen: Att vistas i naturen har bevisade fördelar för att minska stress och förbättra humöret. Ta en promenad i parken, vandra i skogen eller bara sitt ute och njut av den friska luften.

 • Laga hälsosam mat: Ge din kropp näring med näringsrik mat som ger långvarig energi. Fokusera på att få i dig extra fullkorn, frukt och grönsaker.


Omfamna Resultaten


Att implementera nya vanor tar tid, men de positiva effekterna brukar kunna kännas av snabbt. Du kan uppleva ökad produktivitet, förbättrat fokus, ett starkare immunförsvar och en mer positiv syn på livet. Tveka inte att söka hjälp om du känner dig fast eller osäker på var du ska börja. Familj, vänner eller en livscoach kan vara värdefulla på din resa för att få en balanserad hälsa och vara mer närvarande i nuet.


Kom ihåg att ta kontroll över din energi är en kontinuerlig process. Genom att regelbundet se över dina energitjuvar och prioritera tid för dina energiboosters kan du skapa ett liv fyllt av vitalitet och glädje. Du förtjänar att känna dig energifull och stark!


Du kan ladda ner gratis övningsmallar här. För mer information och inspiration kring hur du minskar stressen, ökar energin och landar i balans och närvaro kan du följa mig på Instagram och Linkedin eller besöka min hemsida.

Comments


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page