top of page
  • Brainz Magazine

Kickstarta Dina Drömmar – Kom Närmare Din Framtid

Vad inspirerar dig? Vad är dina drömmar? Vad är det du vill? Var ser du dig själv om 5 år? Det här är frågor du kanske ställer dig själv då och då. Vad sägs om att ge ditt livet en kickstart?Börja med att skriva ner dina mål och använd dessa frågor för att föra din framtid närmare.


1. Adressera din huvudprioritet först

Vad är det viktigaste för dig att uppleva genom att anpassa ditt tänkesätt? Titta på vad du tycker om att göra mest, oavsett om det är hobbyer som intresserat dig från din barndom.


När dina mål är i linje med din livsresa synkroniseras saker och ting på plats och vägleder dig till mods. Din intuition växer sig också starkare och förstärker ditt självförtroende på en hög nivå. Detta ger i sin tur ett harmoniskt flöde från varje sida du tittar på.


2. Gör denna dröm till ditt val

Är dina idéer och drömmar dina eller följer du vad andra säger och validering om det är rätt sak att göra. Ibland kan vi fastna i någon annans dröm, kanske någon du avgudar och börja forma deras liv till oss själva omedvetet. Även om detta på kort sikt kan hjälpa oss att inspirera och motivera oss, men i det långa loppet går vi miste om möjligheter eftersom vi bestämde oss för att stanna i vår egna komfort zon.


När vi målar våra drömmar lägger vi till glädje, kärlek, entusiasm, iver och en drivkraft att uppfylla dem. Vi fokuserar och börjar ta små steg för att nå slutmålet. Vissa kanske ser på oss som att vi är själviska och vågar jaga vår dröm, medan andra kommer att stödja oss till 100 % i vårt livssyfte. Lyssna på din intuition för att hjälpa dig själv att komma in på rätt väg. Bara du kan uppfylla din dröm.


3. Är du entusiastisk över din dröm?

Har du sömnlösa nätter bara du tänker på dina framtida drömmar? Eller visualiserar du hur och var du vill vara? Är du redo att ägna tid och energi genom att lägga ner det hårda arbetet? Genom att vara driven och fokuserad kan man uppnå stora ögonblick och belöningar.


4. Nöjer du dig med mindre?

Upplever du att du accepterar läget som det är? Stoppar du dig själv från att uppfylla den fantastiska karriären, skjuter upp dina mål att starta det där spännande företaget eller se den delen av världen som du alltid velat besöka?


5. Är din dröm en del av något stort?

När vi skapar våra drömmar istället för att vilja ha framtiden tenderar vi att titta på nuet. Oavsett om det är ett hus, en bil, ett jobb eller den perfekta partnern, dras vi mot materiella ting och tittar på vad vi behöver just nu. När vi faktiskt behöver planera den ultimata drömmen som är vår framtid. Vår framtid är att ha nödvändigheterna för att kunna frodas, vara lycklig, ha en förnyad känsla av självvärde och uppnå våra önskningar. Genom att fokusera på upplevelsen kan du skapa och uppnå många saker.


6. Hur kommer du att känna när du uppnår din dröm?

Kommer du att känna dig extatisk eller glad över att leva din dröm? Eller kommer du att känna att du kan arbeta hårdare och uppnå mer? Genom att uppskatta varje ögonblick för varje positiv tanke, ord och handling du tar, glöm inte att belöna dig själv. Håll din uppmärksamhet fokuserad i att veta att du kan uppnå allt du vill. Manifestera dina ambitioner med att veta att det är nära och inom räckhåll. Dina drömmar formas genom att ha en stark passion för att kunna skapa en kraftfull vision.


7. Hur kommer du att tjäna på att få din dröm?

Titta på hur dina drömmar hjälper dig att uppnå din vision och framtida mål. När vi tittar på det måste vi vara specifika i vad vi vill ha. Skapa en lista över vad som motiverar dig och vad som inspirerar dig. Vad skulle hända om det du önskade blev verklighet? Hur kommer du att bemöta saker i livet annorlunda?


8. Vilka åtgärder kommer du att vidta?

Börja med en handlingsplan. Skapa en lista på vecko- eller månadsbasis. Skriv ner alla nya idéer, oavsett om de är små eller stora. Gör det till ett mål att vidta åtgärder en gång om dagen och hålla farten uppe. Mät dina framsteg och fira eventuella vinster.


9. Smyger rädslor och negativa tankar sig in: "Jag kan inte ha eller nå min dröm?"

Tvivlar du på dig själv? Fråga dig själv varför du känner så här. Genom att fylla ditt sinne med begränsande övertygelser kan detta stoppa dig i dina spår. Genom att ta bort de negativa tankemönstren så kan man börja tro på sig själv mer och fokusera på sina drömmar.


10. Förverkliga din dröm?

Vad hindrar dig från att förverkliga dina drömmar och leva ditt livssyfte? När du inser hur du vill forma din framtid kommer dina drömmar och önskningar att utvecklas på ett positivt sätt. Bara koppla av och njut av de nya förändringarna som kommer i din väg.


Det här fixar du!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Reshna Patel, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page