top of page
  • Brainz Magazine

Klocka För Seniorer

I samarbete med SAFEKID

 

Idag är det många som väljer bort att ha en klocka på armen, eftersom man har en mobiltelefon som visar tiden. Men för äldre personer så kan det vara svårt att hantera en mobil såå väl som att ha en vanlig klocka när man fått sämre syn och/eller hörsel. Då kan det vara idé att satsa på en så kallad seniorklocka. Det finns smarta klockor, särskilt framtagna för just detta. Det finns så klart olika modeller av seniorklockor. En del av dem har enkla trygghetsfunktioner bara, som knapp till SOS. Andra har gps och spårningsfunktioner.Välja klocka som äldre

När man blir äldre och börjar se sämre, så kan det vara skönt att ha en bra klocka på armen. Det så att man ändå kan ha koll på tiden. Det finns bra seniorklockor som har stora urtavlor, eller i alla fall väldigt tydliga. Det både med analogt och digitalt. Sedan finns det så kallade smarta klockor, med gps, som även går att ringa med eller skicka meddelanden. Gps är bra att ha i en klocka, både för barn och äldre, som börjar bli dementa. Det gör att man alltid vet var de befinner sig.


Om synen hos en äldre person är riktigt dålig eller helt borta, då kan det vara bra att välja en modell som talar. Då är det bara att trycka på en knapp så läser den upp vad det är för dag samt vad klockan är.


Trygghetsklocka

En bra modell för seniorer är att ha en så kallad trygghetsklocka. Med en sådan klocka kan du som äldre alltid känna dig trygg och säker. Det eftersom det finns en SOS knapp på den, om det är så att du råkar ut för något. Du kanske faller i trädgården. Då har du hjälpen inom räckhåll. Med en seniorklocka kan du alltså känna dig trygg och säker!


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page