top of page
  • Brainz Magazine

Letar du efter ett nytt jobb? Få Ditt CV Att Sticka Ut Med Dessa 5 Tips

Brainz Magazines Expert Panel består utav handplockade och inbjudna experter som bidrar med sin kunskap och värdefulla insikter inom områdena Företagande, Personlig utveckling, Ledarskap, Innovation, Teknik och Livsstil.

 

1. Var dig själv

Det finns så många olika typer av förinställda CV-modeller. Kopiera och klistra inte in samma gamla stil. Hitta något som representerar dig. Ett exempel är att spela in en video istället för ett presentationsbrev. Om du föredrar ett presentationsbrev, berätta något annorlunda och bra om dig. Kom alltid ihåg att le och vara dig själv i en intervju samt understryka vad det är som är speciellt med dig och som gör dig till rätt person för den positionen. Det här är nyckeln till ett bra CV.


2. Anpassa ditt CV

Det finns två enkla saker människor kan göra för att få sitt CV att sticka ut från andra. Eftersom folk läser meritförteckningar på en skärm så bör du anpassa ditt CV så att du visar att du passar för en roll på första sidan. Få människor läser mycket längre än så. Det andra är att använda färg på kategorirubriker som erfarenhet, utbildning, etc. Ögat går rakt in på kategorierna eftersom det drar till sig uppmärksamhet i ett hav av svart och vitt.


3. Överförbara färdigheter påverkar ditt jobbsökande

För att underlätta eventuell övergång till en ny roll bör ditt CV innehålla överförbara färdigheter och mätbara nyckelprestationer. Om dina färdigheter och kunskaper är värdefulla för endast en arbetsgivare eller företag, måste du omdefiniera dina färdigheter. Definiera dina överförbara färdigheter som kan tillämpas på ett annat jobb. Förstå hur var och en gör att du kan göra ditt jobb bättre. Läs arbetsbeskrivningen och identifiera vilka av dina överförbara färdigheter som gäller. Skräddarsy ditt CV och personliga brev för varje tjänst du söker. Ansök inte blint om 20 ansökningar per dag på Indeed eller Career Portals, utan fokusera hellre på varje ansökan och skräddarsy dina professionella dokument strategiskt för det.


4. Tänk på ditt "varför"

Innan du hoppar till CV:t, fundera över ditt "varför". Varför söker du ett nytt jobb och varför just nu? Detta kommer att hjälpa dig att informera och vägleda dina sysselsättningar. När du skapar ditt presentationsbrev är det viktigt att inse att detta är en möjlighet att marknadsföra dina prestationer i berättande form. Skriv ner minst 10 vinster som du faktiskt är exalterad över i din karriär hittills. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att kommunicera dina styrkor utan också förbereda dig för 1-mot-1-intervjuer.


5. Skriv ditt CV för publiken, inte för dig!

Ditt CV kommer att läsas av olika kontakter i ett företag som alla letar efter olika information. Skriv ditt CV för publiken, inte för dig! Talent Acquisition kommer att leta efter nyckelord att jämföra med jobbspecifikationen och anställningschefen kommer att fundera på vad som finns i att anställa den här personen åt mig. Använd statistik för att visa vad du har sparat/ökat/växt/minskat/skapat/implementerat i verksamheten.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Brainz Magazine. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page