top of page
  • Brainz Magazine

Manifestera Dina Önskningar Genom Visualisering

Visualisering, även känd som en mental repetition eller mental bildspråk, är en kognitiv teknik där vi föreställer oss att vi utför ett specifikt beteende eller går igenom en specifik upplevelse.


Den undermedvetna delen av vår hjärna är ett kraftfullt vapen. Vårt undermedvetna skiljer inte mellan verklighet och det fiktiva utan accepterar allt vi planterar i den som sanningen. Enligt lagen om attraktion fungerar våra tankar som en magnet som lockar möjligheter till vårt liv. Och en av de mest effektiva sätten att attrahera önskade drömmar och mål är genom visualisering.Vi kan programmera om vårt undermedvetna för att knuffa oss i rätt riktning för att uppnå de mål vi alltid har drömt om. Därför är det upp till dig om du ska använda det för framgång eller misslyckande.


Mental repetition är ett kraftfullt motivationsverktyg som ofta används inom idrottspsykologi. Idrottare tränar vanligtvis visualisering för att föreställa sig framgång medan de tävlar. Mental bildspråk hjälper spelare att bekanta sig med en situation, fokusera på de tekniker och färdigheter de vill förbättra och visualisera känslor de vill uppleva under sin prestation.


Visualisering som vägen till framgång

En studie på Harvard-studenter 1979 visade att sätta tydliga mål och skriva ner dem ökar dina chanser till framgång. Forskarna frågade eleverna om de hade satt upp tydliga mål för sin framtid och gjort upp planer för att uppnå dem. Endast 3 % av eleverna rapporterade att de hade skrivna mål och planer medan 13 % hade mål som inte var nedskrivna. Samtidigt hade 84 % av eleverna inga specifika mål alls.


Tio år senare intervjuade forskarna eleverna igen. De fick reda på att de 13 % av eleverna som hade oskrivna mål tjänade i genomsnitt dubbelt så mycket som de 84 % som inte hade några mål och planer alls. Den häpnadsväckande nyheten var dock att de 3 % med tydliga, skrivna mål tjänade i genomsnitt tio gånger så mycket som de övriga 97 % tillsammans.


Hur använder man visualisering?

Forskning visar att visualisering är särskilt kraftfull om den tillämpas genom visionboards. För att göra din visionboard effektiv, fokusera på saker du vill uppnå och, ännu viktigare, på känslor du vill uppleva om prestationen.


Hur gör man en Vision Board?


- Känn igen och förtydliga din vision

- Skriv ner ditt mål

- Lägg till inspirerande ord, fraser och citat

- Utveckla måluppfyllande strategier

- Placera vision boarden inom din syn.


Se till att titta över din visionboard precis innan du går och lägger dig och efter att du vaknar. Detta kommer att plantera bilder och idéer om framgång i ditt undermedvetna.


Visionstavlor hjälper till att visualisera våra mål genom att hålla oss fokuserade på de saker vi vill uppnå. Dessutom ger de klarhet och hjälper oss att fokusera på det som verkligen är viktigt. Visionstavlor kan också öka vårt självförtroende och viljestyrka, påminna oss om våra mål och hur vi vill känna om dem. Slutligen, en effektiv visionboard inspirerar alltid till åtgärder som behövs för att förverkliga våra drömmar.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Kamini Wood, Executive Contributor Läs den här!Comentarios


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page