top of page
  • Brainz Magazine

Spar Tid Och Pengar – Välj En Helhetsleverantör.

Det var exakt detta grundarna Richard Ternestin och Alexander Bengtsson valde att bli verklighet för företag 2013. One Office grundandes i en liten källarlokal med ett kundregister som stod på noll. Idag, 7 år senare, syns företaget på stora arenor i Stockholm, på fighting-galor och företaget har över 1600 nöjda kunder med flera välkända varumärken i kundportföljen. One Office blir ofta rekommenderade vidare av sina befintliga kunder till andra företag, vilket är den största anledningen att företaget vuxit så det knakat enligt Richard Ternestin. Målet är att förenkla företags inköp till kontoret – oavsett storlek och bransch.


Richard Ternestin
Richard Ternestin

– Vi har verkligen trott stenhårt på vår idé redan från starten där våra kunder ska ha samma kontaktperson för alla sina inköp till kontoret, oavsett om det gäller en ny kaffemaskin, profilprodukter, kontorsmöbler, städservice eller rentav en kontorsflytt. Vi har även egna "Handymans" och chaufförer som hjälper till med allt från att kasta skräp, måla om väggar, montera upp hyllor eller whiteboards - allt som man själv inte har tid med!


Är det att föredra att starta eget tillsammans med någon istället för att köra ensam?


- Jag tycker det. Du har alltid någon att bolla idéer med. Även om man ibland är oense och vill dra åt olika håll så kan man alltid hitta synergier och lösningar så båda blir nöjda. Se till att respektera varandras åsikter och visioner så kan ni alltid mötas för att hitta en lösning som båda tycker känns bra!


- Tycker dock att man bör ha en partner där man kan komplettera varandra på ett bra sätt. En nackdel om man är för lika är att till exempel båda vill utföra samma typ av arbetsuppgifter. Hitta någon som inte påminner för mycket om dig själv så ni kan dela upp arbetsområdena, och det är precis så jag och Alexander har det. Vi kompletterar varandra.


Vad fick er att starta One Office?


- Efter 8 år i en liknande bransch märkte vi att det fanns ett behov för företagare. Man ville snabbt få hjälp med sina inköp och problem, och gärna från samma företag och kontaktperson. Att inte kunna hjälpa våra kunder då var såklart frustrerande. Så vi kom på namnet ”One Office”, köpte en domän och drog igång!


"Vi har tydliga mål vart vi ska och hur vi ska göra det, samtidigt som vi inte glömmer bort våra befintliga kunder som ska vårdas på bästa sätt."

Ni är relativt starka på er marknad, varför tror du att just ni sticker ut jämfört med era konkurrenter?


- Jag ser egentligen inte att vi har några konkurrenter på det vi gör och det vi erbjuder, men tittar man på dom olika benen vi har så tror jag att vi fortfarande är relativt små jämfört med våra konkurrenter, så den flexibilitet samt service som våra kunder får finns det nog ingen kontorsleverantör som ger idag - och den serviceandan kommer leva vidare i bolaget, oavsett hur stora vi blir.


- Jag satsar också stenhårt på att vår personal ska må bra och trivas hos oss. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder! Vi har tydliga mål för vår personal och bolaget i stort, vart vi ska och hur vi ska göra för att nå dit, samtidigt som vi alltid har kunden i fokus. Vissa har vi kontakt med varje dag så det blir en väldigt speciell och personlig relation.


Du nämner att ni har ett tydligt mål och vision för företaget, vad är målet?


- Vi ska fortsätta att växa organiskt som vi gjort sen starten. Sedan har vi en vision om att One Office ska vara förstahandsvalet när företag letar efter en ny kontorsleverantör. Detta ska vi nå genom en ganska aggressiv marknadsföringsplan som jag inte kan berätta om just nu, men några av dom kommer bli officiellt inom kort.


Vad har varit er största motgång sen starten?


- I början var det såklart oerhört kämpigt när ingen visste vilka vi var och hur man snabbt på telefon skulle presentera vår lösning för att bygga ett intresse. När kunderna sedan började rulla in så ville vi såklart fortsätta växa. Samtidigt som jag och Alexander var ute hos våra kunder för att montera möbler så ringde och mejlade nya kunder in sina ordrar - samtidigt som vi också skulle sköta ekonomin.


- Det var såklart en tuff period för oss, men efter mycket slit och långa dagar hade vi tillräckligt kapital för att börja anställa personal vilket gjorde att vi istället kunde lägga fokus på att utveckla bolaget. Man får inte vara rädd att kavla upp ärmarna i början, var beredd på mycket jobb och långa dagar.Om du får dela med dig av dina 3 bästa tips för att lyckas som företagare?


  1. Ha tydliga mål: Mål för året eller månadsmål spelar ingen roll. Men ha ett mål att jobba mot, annars vet ni inte vart ni står idag eller vart ni är på väg. Vilka målen är bestämmer ni helt själva, bara det finns en tydlig plan och något att sikta på!

  2. Disciplin och rutiner: Hitta rutiner som passar just dig för att bli så produktiv som möjligt och följ rutinerna slaviskt. Personligen tränar jag varje morgon innan jobbet, när jag vet att varken mejlen eller telefonen kan störa mig. När jag väl kommer till kontoret är jag pigg och på tårna och redo att möta dagen. Se också till att få ordentligt med sömn!

  3. Ha kul! Ha kul och tro på det ni gör. Se till att fira såväl stora som små framgångar. Är du ensam i bolaget så fira dina framgångar med nära och kära. Lär er av era misstag och skratta åt dem. Var inte för hård mot dig själv.


Varför bör man anlita en helhetsleverantör?


- Istället för att våra kunder ska tvingas ha kontakt med flera olika personer från olika leverantörer får man på One Office EN kontaktperson som löser allt.

Det spar enormt mycket tid och våra kunder kan istället fokusera på företagets lönsamhet. Det är vad våra kunder uppskattar mest med oss.


Vi på OneOffice erbjuder en kontaktperson, en leverantör - en faktura.


Ring oss på 08- 515 11 890 för att se hur vi kan hjälpa just dig.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page