top of page
  • Brainz Magazine

Sanningen Om Skvaller På Arbetsplatsen

Alla har vi varit vittnen till skvaller på arbetsplatsen, kanske har du fallit offer för negativt snack eller själv har varit med om att sprida det vidare. Skvaller är en del av det dagliga livet, men... Varför sprider kollegor skvaller? Vilka är konsekvenserna? Vad är grunden för onödigt skvaller?Anledningen till att skvaller börjar spridas kan vara av flera miljoner anledningar. Ibland kan skvaller va sant men många gånger kan de skapa en snöbollskedja av information som slutar med att det bara blir en sörja av massa lögner.


Syftet med skvaller

Om någon har ett problem och känner sig orättvis behandling, vad löser egentligen skvaller? Förbättrar det situationen eller gör det den värre?


Saken är den att skvaller sällan sprids med goda avsikter, och för det mesta kan det vara en uppfattning om en person som är helt förvrängd. Ibland kan avsikten vara fördummande eller till för att skada en persons rykte.


Låt oss ta ett exempel

Det finns en ledare på jobbet som älskar att vara i rampljuset. En kollega i teamet har mycket potential och börjar lysa. Ledaren kan se kollegan som ett hot, känna sig osäker och svartsjuk. Låt oss föreställa oss att kollegan börjar bli uppmärksammad för det hårda arbetet och för resultaten. Ledaren kanske inte kan hantera frustrationen och som en konsekvens börjar han eller hon uppfinna och sprida skadliga rykten för att skada personens rykte för att förhindra att den underordnade blir bättre än honom eller henne.


Skvaller kan ha en extremt negativ påverkan på arbetsplatsen.


  • Provocerar mobbning.

  • Obekväm arbetsatmosfär.

  • Skadligt teamarbete och teambuilding.

  • Minskad produktivitet och effektivitet.

  • Skada motivation och tillit.


Och oändliga konsekvenser som definitivt kommer att påverka teamet och arbetsplatsen negativt. Sanningen är den…


Om någon känner sig helt uppfylld, glad och helt fokuserad på att förverkliga sina drömmar, vad är behovet av att fokusera på vad andra gör och försöka skada dem? Saken är den att när någon framstår någon på ett negativt sätt så berättar det mer om personen som sprider skvallret än själva skvallret.


Någon som fokuserar för mycket på andra människors liv, på att misskrediterar människor, på att skada deras rykte, på att hitta på lögner och mobba... den personen har definitivt smärta och är inte lycklig. Kanske är det att personen i fråga ​​inte tror på sig själv, att han eller hon inte räcker till eller har någon annan övertygelse som håller dem tillbaka från att skapa det personliga och professionella liv de önskar.


Föreställ dig vad du skulle kunna göra om...


…Den tid du spenderar på att prata om andra människors liv, spenderade den tiden på att vara lycklig, på att känna dig uppfylld, på att förverkliga dina drömmar, på att arbeta med den marknadsföringen som du verkligen önskar!


…Om kreativiteten du använder för att hitta på historier om andra människor, skulle du använda den för att få resultat, för att göra ditt arbete och ditt liv bättre!


Möjligheterna skulle vara oändliga!


Mitt råd är

Du kanske inte vet varför en person sprider skvaller. Oavsett om skvalleret är sant eller inte. Enligt mig är det viktigt att ha ett eget omdöme. Skvaller och åsikter är bara en uppfattning om en verklighet som kanske inte ens är sann. Testa själv, följ inte mängden, håll dig borta från negativiteten och följ din egen magkänsla och erfarenhet.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Sílvia Fontquerni, Executive Contributor. Läs den här!

Commentaires


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page