top of page
  • Brainz Magazine

Scooter, Skate Eller Rullskridskor?

Om gillar lite extremare sporter så kan skateboard, rullskridskor eller scooter vara din grej. Var handlar man dem och vad bör man tänka på?

Som du kanske redan gissat så går det alldeles utmärkt att köpa allt på nätet. Med allt menas det skydd, scooter eller skateboarden, beroende på vad du vill köra. Att handla på nätet är ett bra alternativ ifall du vet vad du vill ha. Om du inte är säker är det bäst att prova artiklarna i en fysisk butik först. Varför? Jo, du kanske inte alls gillar skateboardens form och sätt att röra sig när du väl sätter foten på den. Däremot kan du falla tycke för rullskridskorna istället när du är väl på plats i butiken. Så, det bästa rådet är att prova i en butik och sedan beställa på nätet ifall du föredrar den typen av inköp.


Skyddet är ett måste


Något väldigt viktigt att komma ihåg är att du alltid måste köpa skydd oavsett om du kör skate eller föredrar scotter. Rullskridskor kräver också passande skydd.

Följande artiklar bör du skaffa innan du kör:

  • Hjälm – skatehjälmar kan även passa för rullskridskor och scooter

  • Armskydd

  • Benskydd

  • Handskar – vissa skateboarders vill gärna ha handskar. Kör du däremot en scooter är handskarna inget måste.


Kulturen bakom sporten


Alla tre sporter som inlägget handlar om är kända för att tillhöra subkulturer. Detta gäller speciellt skateboarden. Du som kör skate vet säkerligen att sporten handlar om mer än bara åkturer. Kläder, musik, beteende och vänner hör också till. Idag finns det gott om olika varumärken som tillverkar skatekläder och musikstilar som är extra omtyckta i de kretsarna.

Med andra ord handlar det inte bara om en vanlig sport utan om ett visst beteendemönster och en kultur som många faktiskt tycker om och vill tillhöra. Det blir som en liten bonus. Förutom rörelse och en stark kropp får du också något utav det sociala också.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page