top of page
 • Brainz Magazine

Allt Du Behöver Veta Om Den Populära Behandlingen Skinbooster - Dr. Ferlin Om De Vanligaste Frågorna

När vi åldras förlorar vår hud gradvis sin naturliga återfuktning och elasticitet, vilket kan leda till fina linjer, rynkor och en matt eller trött hy. Skinbooster-behandlingar är ett icke-kirurgiskt kosmetiskt alternativ som kan hjälpa till att förbättra hudens struktur, återfuktning och övergripande utseende. I den här artikeln kommer Dr. Ferlin att förklara grunderna för skinboosters, inklusive vad du kan förvänta dig av behandlingen. Han lyfter även potentiella risker och fördelar, och hur den kan jämföras med andra kosmetiska procedurer som PRP-behandlingar. På hans klinik i Stockholm finns olika skinbooster-behandlingar tillgängliga beroende på en individuell och personlig bedömning av din hud.

En doktor i vit rock utför en skinbooster-behandling
Dr. Ferlin utför en behandling

Vad är en Skinbooster-behandling?

En skinbooster-behandling går ut på att injicera hyaluronsyra, ett naturligt förekommande ämne i kroppen som hjälper till att bibehålla fukt och elasticitet i huden, i huden. Injektionerna görs med en fin nål i flera områden i ansiktet eller andra delar av kroppen, beroende på det önskade resultatet.


Hyaluronsyrafyllmedel används ofta i kosmetiska ingrepp för att fylla upp huden och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Skinboosters skiljer sig från traditionella fillers genom att de är designade för att förbättra hudens allmänna hälsa och återfuktning, snarare än att bara lägga till volym. De små mängderna hyaluronsyra som injiceras i huden kan hjälpa till att stimulera kollagenproduktionen, vilket ytterligare kan förbättra hudens fasthet och elasticitet.


Vad kan du förvänta dig av en skinbooster-behandling?

En Skinbooster-behandling görs vanligtvis i en serie av behandlingar med flera veckors mellanrum för att uppnå önskat resultat. Varje behandling kan innebära flera injektioner, beroende på storleken och placeringen av behandlingsområdet. Injektionerna i sig är relativt smärtfria och kräver ingen återhämtning, även om viss rodnad eller svullnad kan uppstå på injektionsstället.

Beroende på individen och den specifika produkt som används så kan effekterna av en skinbooster-behandling, som är en fräschare hud med mer lyster, vara i flera månader. Vissa människor kan märka en omedelbar förbättring av hudens lyster, återfuktning och struktur, medan andra kan se mer gradvisa förändringar över tid. Regelbundna behandlingar kan vara nödvändiga för att bibehålla resultatet av behandlingen och vi på Dr Ferlin rekommenderar återkommande behandlingstillfällen en gång per år.


Potentiella risker och fördelar med en Skinbooster-behandling


Som med alla kosmetiska ingrepp finns det potentiella risker och fördelar att överväga innan du genomgår en skinbooster-behandling. När du bokar din konsultation tar vi upp alla dessa aspekter.


Några av de potentiella fördelarna med Skinbooster inkluderar:

 • Förbättrad återfuktning och struktur

 • Minskad uppkomst av fina linjer och rynkor

 • Förbättrar hudens fasthet och elasticitet

 • Icke-kirurgisk och relativt låg risk

Några av de potentiella riskerna med Skinbooster inkluderar:

 • Tillfällig rodnad, svullnad eller blåmärken på injektionsstället

 • Allergisk reaktion eller infektion (även om dessa är sällsynta med hyaluronsyra-fillers)

 • Över- eller underkorrigering av behandlingsområdet

Det är viktigt att välja en kvalificerad och erfaren kosmetisk läkare när du ska utföra din skinbooster-behandling, då läkaren kommer att kunna bedöma dina individuella behov och säkerställa att behandlingen är säker och effektiv för dig.


Kombinera Skinbooster med andra behandlingar

Skinbooster-behandlingar kan kombineras med andra kosmetiska ingrepp för att uppnå en mer omfattande föryngring av huden.


Några vanliga kombinationsbehandlingar inkluderar:

 • Botulinumtoxin A-injektioner: är ett neurotoxin som tillfälligt kan slappna av muskler i ansiktet, vilket minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer.

 • Kemisk peeling: Kemisk peeling innebär applicering av en kemisk lösning på huden för att exfoliera och förbättra dess struktur och utseende.

 • Laser resurfacing: Laser resurfacing använder en laser för att ta bort det yttre lagret av huden, stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens struktur och ton.

 • Radiesse®: Radiesse® är ett hudfyllmedel som används för att återställa volym och jämna ut rynkor och fina linjer i ansiktet. Den är gjord av kalciumhydroxylapatitmikrosfärer suspenderade i en gel, vilket stimulerar kollagenproduktionen och ger ett mycket imponerande resultat.

Att kombinera skinbooster med andra behandlingar kan hjälpa till att ta itu med flera aspekter av hudens åldrande samt ge bättre och mer långvariga resultat.


Vad är PRP, den så kallade vampyr-behandlingen?


PRP, eller blodplättsrik plasma, är en typ av kosmetisk behandling som har fått smeknamnet "vampyr"-behandlingen eftersom den innebär att man använder en patients eget blod för att föryngra huden. Behandlingen börjar med att man drar en liten mängd av patientens blod, som sedan bearbetas i en centrifug för att separera plasman, som innehåller en hög koncentration av blodplättar, från de andra komponenterna i blodet.


Den blodplättsrika plasman injiceras sedan i huden, vanligtvis med hjälp av en fin nål. Blodplättarna innehåller tillväxtfaktorer som kan stimulera kollagenproduktionen, stimulera mikrocirkulationen och förbättra hudens struktur och ton. PRP-behandling används ofta för att förbättra utseendet på fina linjer, rynkor och ärr, samt för att främja övergripande hudföryngring.


Vad är skillnaden i resultat mellan PRP för ansiktet, och en skinbooster?


Även om både PRP- och skinbooster-behandlingar kan användas för att förbättra hudens utseende och hälsa, finns det vissa skillnader i de resultat som de ger.


PRP-behandlingar kan vara mer effektiva för att ta itu med specifika hudproblem, såsom ärrbildning eller djupa rynkor, på grund av den höga koncentrationen av tillväxtfaktorer i den blodplättsrika plasman. Men eftersom PRP är en mer invasiv behandling som innebär att ta blod och bearbeta det, kanske det inte är lämpligt för alla.


Skinbooster-behandlingar, å andra sidan, är generellt sett mer effektiva för att förbättra hudens totala återfuktning, struktur och elasticitet, eftersom de är designade för att ge en boost av hyaluronsyra till huden. Skinboosters kan användas i kombination med andra kosmetiska behandlingar, såsom Botulinumtoxin A eller Radiesse®, för att ge en mer heltäckande metod för hudföryngring.


I slutändan kommer valet mellan PRP- och skinbooster-behandlingar att bero på individens specifika hudproblem och mål, såväl som deras övergripande hälsa och medicinska historia. På Dr Ferlin Health and Esthetics kan vi hjälpa dig att göra rätt val av behandling för att uppnå dina önskade resultat.

 

Dr. Ferlin är specialistläkare inom allmänmedicin och har tidigare jobbet inom hjärt-lungkirurgi. Han är även utbildad läkare sedan 2008 där han även sedan 2013 är certifierad injektionsbehandlare. Han har passion för skönhet och hälsa och har många års erfarenhet i båda Norge, Sverige och Nederländerna. Med stor intresse bakom estetisk behandling där han är grundare för Dr. Ferlin Health & Esthetics i 2020. Sedan 2021 är han även utbildare hos Noscomed Aestetic Institute. Hans primära expertis områden är Botulinum Toxin A, hyaluronsyra fillers och skinboosters samt PRP (platelet rich plasma)

Comments


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page