top of page
  • Brainz Magazine

Undvik 5 Vanliga Misstag När Du Ska Anställa Support Till Ditt Företag

Driver du ditt företag, eller driver ditt företag dig? Det var en fråga jag fick besvara för mig själv som VD en gång för alla. Och för inte så länge sedan gillade jag inte svaret. Jag gjorde alla de "rätta" sakerna för att bli synliga och jag fick högt betalande kunder, men jag var totalt utbränd och utmattad.Så jag satte mig ner och gick igenom en hel process med min produktion och analysera mitt eget schema så att jag kunde skapa ett företag som jag faktiskt skulle trivas med. En som passade in i mitt liv. Och jag blev chockad över vad jag hittade!


Mina erbjudanden var inte rätt prissatta – ett erbjudande var faktiskt att förlora pengar. Och jag ägnade inte tid åt rätt saker i mitt företag. De saker som bara jag kunde göra. De saker som väckte nya kunder och förvandlade nuvarande kunder till enastående fans. En av de viktigaste sakerna som förändrades den dagen är att jag gav mig själv tillåtelse att lägga ut saker som andra människor kunde göra mer effektivt.


För ett säkert sätt att bränna ut i ditt företag är att försumma din VD-roll och spendera för mycket tid på de dagliga uppgifterna att driva saker. Det här är vad folk pratar om när de säger att de spenderar för mycket tid på att arbeta i sitt företag istället för på sitt företag.


Genom att anlita experter som hjälper dig kan du frigöra dig för att arbeta med strategier på högre nivå. Men outsourcing kan vara svårt. Att hitta människor som vibbar med din arbetsstil och tillför det värde du desperat behöver är verkligen en konstform.


Här är 5 vanliga misstag jag har sett vd:ar göra när jag anlitar support. Om du kan identifiera dessa kan du undvika dem från början.


1. Du lägger fokus på fel saker

Visst, det kan se super sexigt ut att omedelbart gå ombord på en chefsassistent eller göra en fullständig professionell omprofilering, men det kanske inte är dina omedelbara behov. Fundera på vad som måste hända för att optimera din tid, öka dina intäkter, skala din verksamhet eller nå ett specifikt mål. Outsourcing bör tillåta dig att göra något annat (som bara du kan göra) och avsevärt öka din produktivitet, inte vara en sak som du gör för att göra.


2. Du börjar söka efter att anställa innan du vet vad du verkligen behöver

Du hittar världens bästa virtuella assistent, och du är väldigt sugen på att anställa honom eller henne – då inser du att du inte har någon aning om vad de ska göra. Tydlighet är allt när det kommer till outsourcing. Du måste veta vilka jobb du ska hyra ut och vilken typ av frilansare du ska använda för att fylla tjänsten innan du ens börjar söka.


Om du inte gör det riskerar du att ha en dålig relation med ditt team. Det är inte så att du är en dålig ledare eller att de är dåliga lagkamrater, det finns helt enkelt inte tillräckligt med tydlighet för att inspirera till produktivitet.


3. Du anställer någon och använder dem sedan inte fullt ut

Alla har styrkor och svagheter. Om du inte verkligen tar dig tid att förstå ditt teams styrkor, kan det bli helt fel. Ett enkelt sätt att åtgärda detta är att fråga dem vad de har för styrkor eller låta dem fylla i ett formulär när de börjar arbeta för dig.


4. Du anställer någon men använder inte din tid effektivt

Hela poängen med att ta med någon ombord är att du kan prioritera din tid för de saker som betyder mest. Om du har en ny chef för sociala medier eller virtuell assistent, men ändå gör mycket fler incheckningar varje vecka, använder du inte din nyligen frigjorda tid effektivt.


Genom att anställa bör du få mer tid för att göra värdefulla aktiviteter. Detta ser olika ut för alla, men de kan inkludera strategi upplägg, viktiga samtal, intervjuer eller utöka ditt nätverk. Outsourcing kan till 100 % frigöra din tid, men det är bara värt det om du använder det klokt.


5. Du anlitar inte hjälp alls

Det värsta misstaget du kan göra är att fortsätta stressa tills du blir utbränd. Outsourcing är ett måste när ditt företag når en viss nivå. Jag vet att det kan vara läskigt att ge upp kontrollen, men tro mig, det är avgörande för ditt företags långsiktiga framgång. Så ta steget och hitta några människor som gör ditt liv och din verksamhet enklare


Mitt företag (och mitt liv) förändrades för alltid den dagen då jag tittade noga på hur mitt företag gick och började göra konkreta förändringar i hur jag spenderade min tid. Det låter lite dramatiskt, jag vet. Men det är sant! Och nu driver jag ett företag istället för att det driver mig.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Jordan Schanda King, Executive Contributor.Комментарии


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page