top of page
  • Brainz Magazine

Vårda Skägg Och Mustasch På Rätt Sätt

Frågan är inte längre om du ska odla en mustasch och skygg - utan om när du ska börja. I nuläget är mustascher väldigt populärt och ett sätt att uttrycka sin personliga stil.


Oavsett vilken typ av mustasch du är ute efter är det i princip samma saker som gäller för att hålla den snygg och fräsch.


I texten nedan ger vi några praktiska tips med saker att tänka på för att vårda din mustasch på bästa sätt!Låt inte stubben bara växa

När du odlar en mustasch finns det en del saker du bör ha i åtanke. Det är inte bara att låta stubben växa och hoppas på det bästa utan du måste faktiskt ta hand om mustaschen för att den ska växa snyggt.


Ansa ofta

För det första bör du se till att den inte växer ihop med skäggstubben, det ser varken snyggt eller fräscht ut. Se därför till att ansa mustaschen ofta och komplettera med skäggvård för en modern look. Du uppnår allra bäst resultat med hjälp av en mustaschhyvel speciellt utformad för att ansa mustascher.


Mustaschen får inte växa över kanten på överläppen

Generellt sett gäller det att se till att mustaschen inte växer sig längre än överläppens kant. Inte bara för utseendets skull utan även för att det blir ofräscht att äta med mustaschen i munnen. För ett riktigt slående resultat är det rekommenderat att fylla i med lite skäggfärg.


Skarpa linjer är snyggt

Försök att skapa så skarpa linjer som möjligt när du rakar dig och använd gärna mustaschvax för att hålla alla strån på plats. Ett välvårdat yttre skapar ett professionellt intryck hos andra.


Glöm inte mustascholjan

Men tänk även på att både mustasch och skägg behöver näring för att växa och behålla sin lyster. För detta är det rekommenderat att använda en mustascholja dagligen. Kanske känns det löjligt att vårda en mustasch så pass mycket? Men en mustasch som vårdas ordentligt gör stor skillnad i jämförelse med en mustasch som får växa fritt


Opmerkingen


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page