top of page
  • Brainz Magazine

Varför Gillar Bebisar Nappar?

Bebisar gillar att suga på nappar eftersom det påminner dem om att vara i livmodern. Redan då har de nämligen en sugreflex. En babys sugreflex hjälper bland annat till med att sänka hjärtfrekvensen, blodtrycket och stressnivåerna. En BIBS napp med namn kan även ge barnet tröst då den behöver det.


Ett barns överlevnad beror på förmågan att kunna suga och det är något babyn övar på redan i livmodern. Där kan de suga på fingrarna. När de föds, så har de en dålig muskelkoordination och kan därmed inte till en början klara av samma sak. Men när man ger dem bröstet, flaskan eller en napp, så börjar de direkt att suga och kan slappna av. Det är dock skillnad på näringsrikt sugande och icke-näringsrikt sugande. Det förstnämnda är just för att äta, det andra är för att få tröst. Du kan köpa Esska online om du vill, eller en BIBS napp med namn.


Fördelar med att använda napp


Nappar är populära av en anledning. De kan ge ditt barn tröst, hjälpa dem att sova och till och med minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Du kan hitta BIBS napp med namn och Esska nappar med namn online, om det är så att du vill ha lite mer personliga nappar.


En napp ger bra komfort och bra tröst. Ditt nyfödda barn upplever sina sinnen på en gång för första gången utanför livmodern. Allt är obekant, och detta kan kännas överväldigande för ditt barn. Naturligtvis kommer ljudet och känslan av mamma och pappa att vara tröstande, men ditt barn behöver ibland mer än ett leende, bekant ansikte. En napp är ett bra sätt att ge din bebis den tröst den kan behöva ha istället för att amma barnet.


En napp kan även minska risken för plötslig spädbarnsdöd som annars är den vanligaste dödsorsaken hos spädbarn under ett år. Studier har visat att användning av napp minskar risken.


En napp är även bra eftersom att den kan hjälpa ditt barn att lättare somna. Även om en napp kanske inte förbättrar kvaliteten på ditt barns sömn, kan det hjälpa dem att somna snabbare.

Att erbjuda en napp kan göra att du kan lägga ner ditt barn för att somna ensam utan att gunga eller amma för tröst. Om ditt barns napp faller ut under sömnen behöver du inte stoppa tillbaka den i munnen om barnet inte vaknar och gråter efter den.


Comentarios


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page