top of page
  • Brainz Magazine

Vill Du Resa Till USA?

I samarbete med iVIsa

 

Har du funderingar på att ta en semesterresa till USA? Börja först med att bestämma var i USA du vill resa. Grejen är ju att tvärs över från öst till väst så är USA 2 680 kilometer och längs den sträckan finns det fem klimatregioner. Så det gäller att välja en del av landet du känner du vill se. Att boka en resa till USA omfattar lite mer än att boka en vanlig charter till Kanarieöarna. Du måste till exempelvis ha ett USA ESTA visum för att få komma in i landet. ESTA står för Electronic System for Travel Authorization. Med ett sådant kan du stanna i USA i upp till 90 dagar, för att turista eller för att göra en tjänsteresa. Är det däremot så att du vill kunna arbeta eller studera, så är det ett visum du måste ansöka om.


Du kan ansöka om ett USA ESTA visum hos en aktör som förmedlar detta. Ett tillstånd är sedan giltigt i 2 år. Så under denna period kan du åka till USA flera gånger om, men max stanna 90 dagar per resa.


Andra viktiga saker inför din resa


Det är inte bara ett USA ESTA visum du ska ha då du reser till USA. Du måste så klart även ha ett giltigt pass, som även är maskinläsbart. Sedan måste du även ha en tur-och-retur-biljett. Det för att visa att du inte ska stanna mer än de 90 dagar du har lov till. Tänk på att fylla i allt på biljetten så att det stämmer överens med vad som står i passet.


Du måste även se till att ha en adress för första natten i USA. Denna fyller du bland annat i redan vid din ESTA ansökan samt att du ska kunna visa upp den då du checkar in samt att du även ibland ombord får fylla i ett dokument där det ska stå med.


Packa allt du ska ha med dig i en bra resväska som du sedan låser med ett TSA-lås. Detta är ett lås som godkänts av de amerikanska myndigheterna.


Planera din USA resa


Fundera på vad det är du vill se eller göra i USA. Det finns ju många trevliga städer att besöka. Kanske du lockas av New York, Los Angeles eller Miami. Grejen är att det är svårt att besöka dessa tre städer under en och samma resa, då de ligger i helt olika delstater samt ganska långt från varandra. Planera din resa i god tid samt glöm inte att ansöka om en ESTA, minst 72 timmar före din avresa. När du ansöker går det fort att få besked. Det brukar sällan nekas heller, om du nu inte gjort någon kriminell aktivitet tidigare vill säga.


Fundera på om du ska boka din resa på egen hand eller med en stor resebyrå där det finns olika paket. Fundera även på om du ska hyra bil när du väl är på plats, eller om du ska fixa det att göra det redan hemifrån.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page