top of page
  • Brainz Magazine

Vill Du Skaffa Dig En Utedusch?

I samarbete med Utedusch.se

 

Under sommaren är det inte fel att kunna stå utomhus och duscha! För att göra det, så är det ju rätt smart att skaffa en så kallad utedusch. Det finns idag flera varianter att köpa samt att det går hur bra som helst att bygga en egen om du är händig nog. En enkel variant är att ha en stor vattenkanna med stril som hängs upp i en krok med lite rep.


Om du vill köpa dig en utedusch, fundera då på om det ska vara en soluppvärmd utedusch, eller en som du kopplar in i kall och varmvattensystem. Det finns även uteduschar med gasol.


Smart välja en soluppvärmd utedusch


Det smartaste och enklaste alternativet det är att välja en så kallad soluppvärmd utedusch. Vattnet värms helt enkelt upp med hjälp av solen. Den är lätt att installera, då det bara är att koppla vattentanken till en vattenslang eller trädgårdsslang. Se till att placera din utedusch där du har gott som sol, så att vattnet kan värmas upp ordentligt. Se även till att duschen placeras så att vattnet kan rinna undan. Att stå där det blir lerigt är inte så mysigt. Du kan satsa på att ha en trätrall att stå på.


Om du vill vara i fred då du duschar, se till att göra någon form av avskärmning eller ett insynsskydd. Det kan göras lätt med en tygklädd skärm som även är lätt att flytta på.


Andra typer av uteduschar


Det finns som sagt andra sorters uteduschar än bara den som värms upp med solen. Ett alternativ är den som har gasol. I en sådan så används en genomströmningsvärmare, Den kopplas till en gasolvattenberedare. Gasolen gör så vattnet snabbt kan rinna igenom vattenberedaren där det blir varmt. Med denna variant går det även att ha olika storlekar på vattenberedaren samt att det går få olika tryck.


Comentarios


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page