top of page
  • Brainz Magazine

Vinkyl – Är Den Ett Måste?

I samarbete med Konsumentmagasinet

 

Att dricka vin är gott och något som allt fler svenskar gör även under vardagarna. Vi nordbor är kända för att tycka om öl och det är fortfarande så men faktum är att många har börjat byta den traditionella ölen med ett elegant glas fyllt med gott vin.


Tendensen har utvecklat sig ytterligare och det är allt fler som samlar på vin i hemmet. Vad behöver du veta ifall du är en äkta vinälskare som gärna har några extra flaskor av den gudomliga drycken i sitt hem. Först och främst ska du avse en plats för dina flaskor, en plats som kombineras med rätt förvar. Vad är rätt förvar i det här sammanhanget? En passande vinkyl är alltid bra då den garanterar att vinflaskorna hålls i rätt temperatur. Utbudet av vinkyl är relativt stort och för att välja rätt behöver du titta på olika tillverkare och alternativ. För att underlätta dig själv i sökprocessen rekommenderas det att du tittar på jämförelsesidor likt Konsumentmagasinet.se där du får en sammanställning av aktuella modeller och priser.


Inte en dålig idé med en vinkyl

En vinkyl är en bra idé för dig som samlar på vin, så mycket är det klart. Här bör du dock ha i åtanke att du helst ska vara en storsamlare för att investera i vinkyl. Har du bara en eller två flaskor i hemmet, behöver du kanske inte ha en speciell kyl.

Med andra ord passar vinkylen dig som är mer gedigen entusiast som gärna samlar lite större vinkollektioner i sitt hem.


Vin och mat – en oändlig kombination


För dig som är intresserad och samlar på vin men även för dig som gärna dricker ett glas då och då finns det en gyllene regel. Vilken är den? Att man och vin passar väldigt bra ihop. Fast det visste du säkerligen redan.

Hur vet du vilket vin passar maten du gillar? Låt oss börja med att titta på vilka maträtter du tycker extra mycket om. Ifall du gillar smakrika köttgrytor eller möra köttbitar så ska du definitivt rikta blicken mot de röda vinerna.

Vitt vin passar både till sallader och lättare rätter med kyckling och fisk. Vad säger vi om rosén? Den är en härlig blandning mellan rött och vitt vin. Den passar sommarkvällarna där lite rikare sallader serveras istället för en varmrätt. Sist men inte minst har vi dessertvinet och det passar dig som älskar efterrätter.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page