top of page
  • Brainz Magazine

Vad Är Bounce Rate i Google Analytics - Och Varför Är Verktyget Viktigt För Ditt Företag?

Chris arbetar med organisationer som vill använda sig av onlinemarknadsföring och samarbete mellan teamen för att öka intäkterna. Tidigare arbetade han på Google där han arbetade inom marknadsföring av nyckelprodukter. Hans karriär och kunskap har lett till att han föreläst i 48 stater och även i städer utanför USA:s gränser. Han är även medlem i National Speaker Association.


Chris N. West

Google Analytics är en digital analysprogramvara och är en av de mest populära analystjänsterna på marknaden. Programvaran är gratis och låter dig analysera djupgående detaljer om besökarna på din webbplats. Google Analytics kan ge dig värdefull information om dina besökare som kan hjälpa dig att forma en framgångsstrategi för ditt företag.


Men vilka värden ska vi fokusera på, och vad betyder dem egentligen? Google Analytics kan vara svårbegripligt om vi inte förstår den data vi ser. Vi bestämde oss för att fråga en Google-expert om ett av mätvärdena - "Bounce Rate".

Vad är Bounce rate i Google Analytics och varför är det viktigt att mäta?

Bounce Rate berättar om din webbplats engagerar!

Den mäter i procent om användare på din sajt lämnar webbplatsen utan att ha klicka sig vidare till andra sidor på samma sajt. Låt oss säga att du har en avvisning på 95%. Det betyder förmodligen att din startsida inte är tillräckligt välkomnande / intressant för att folk ska vilja klicka sig vidare på andra sidor på din webbplats. Exempelvis har du kanske en annons uppe för en produkt och du leder besökare till en sida där de inte lyckas hitta produkten.

Direkt när besökaren kommer till en webbplats bör den hitta exakt vad den letar efter.

Ju lägre bounce rate, desto bättre. Se till att din webbplats hjälper besökaren att förstå exakt vad du erbjuder. Idag finns inget utrymme för tid för att få besökarens uppmärksamhet. Direkt när besökaren kommer till en webbplats bör den hitta exakt vad den letar efter.


Innehållet du publicerar online bör leda människor till en engagerande webbsida. Att publicera innehåll till rätt publik kommer att öka chansen för att människor faktiskt går igenom din webbplats.


Ha detta i åtanke till nästa gång du uppdaterar din webbplats!

Chris N. West är certifierad i Google Analytics. Han är Google-talare och coach för företag inom avancerad teknik som använder sig av bounce rate.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page