top of page
  • Brainz Magazine

10 Saker Att Ta Bort Från Ditt Liv 2022

Många människor börjar året med att ge nyårslöften eller sätta upp mål och avsikter för att skapa de förändringar de vill ha eller för att nå sina mål.


För att verkligen förbättra livskvaliteten krävs en förändring inifrån och ut. Vår yttre miljö speglar alltid vårt inre landskap. När vi programmerar om gamla mönster och begränsande övertygelser, tillåter det oss att skapa hållbara och varaktiga förändringar av våra omständigheter på alla områden i våra liv och utforma våra liv som vi önskar.



Här är 10 saker som, om de tas bort från ditt liv, radikalt skulle uppgradera känslan, kvaliteten och upplevelsen av ditt liv:


1. Offerskap

Utlösande varning! Du kan ha blivit utsatt för någon händelse (t.ex. övergrepp, förskingring, fusk, etc.). Men om du förblir ett offer efter någon händelse är ett val.


En person med en offermentalitet känner att dåliga saker fortsätter att hända dem och blir personligen offer för allt som går fel. Det kan kännas som om alla är emot dem. Människor kan situationsmässigt ha en offermentalitet – vara ett offer i en viss situation. Eller så kan de ha ett allmänt offertänk om sitt liv. Ett offertänk är så invandat och lömskt eftersom det har gått i arv från generation till generation. Sanningen är att livet alltid fungerar FÖR oss, inte händer oss. Även om vi inte kan se hur just nu.


2. Skylla

Skyll är tron ​​att det som människor upplever inte är deras fel. Människor kan göra misstag eller dåliga val och skylla på andra eller omständigheter. För det mesta tror personen verkligen att det som händer är orsakat av någon eller något utanför dem själva. De känner sig då maktlösa över det. Den universella lagen om orsak och verkan säger att vi alltid är den första orsaken till verkan av våra liv. Att ta ansvar för våra omständigheter tar vår makt tillbaka för att sedan ändra de omständigheter vi inte föredrar.


3. Skam och skuld

Skam är känslan av att det är något fel på dig. Skuld är känslan av att du gjort något fel. De är de två lägsta känslorna på David Hawkins Map of Consciousness eftersom de vibrerar i den lägsta änden av medvetandet. Samhälle, religion, föräldrar, lärare etc. har lärt sig att skam och skuld är effektiva beteendekontrollmekanismer. Så de flesta av oss har upplevt skam och skuld med regelbundenhet i våra barndomar. Vissa kommer att hävda att de är viktiga självreglerande känslor. Det här är en sinneslögn. De är alltid giftiga och osanna och när de väl introducerats blir de ofta självförevigande.


4. Ursäkter

Vi kommer ofta med ursäkter för att rädda ansiktet snarare än att behöva hantera obekväma samtal eller känslor. Vi kanske kommer med ursäkter för att undvika att känna oss dömda, eftersom vi bryr oss om vad andra människor tycker om oss och vill uppfattas i det bästa ljuset. Ursäkter är rationaliseringar som vi använder för att rättfärdiga beteenden som är motiverade av det undermedvetna. Vi brukar komma med ursäkter för att vi är rädda för att ta ansvar för våra handlingar. Se nummer 10 nedan.


"Rationaliseringar är ransonerande lögner för sinnet"

- Bob Proctor


5. Rädsla

All rädsla lärs ut förutom rädslan för höga ljud och rädslan för att falla – även om det är mindre rädsla och mer skrämmande reaktioner. Jag vill att du låter det sjunka in ... all rädsla är inlärd!


Vi projicerar vanligtvis vårt förflutna (som inte finns längre) på en framtid (som ännu inte existerar) och det orsakar rädsla. Rädsla är vettigt när du jagas av en sabeltandtiger, men har väldigt liten plats i vårt nuvarande samhälle - om du inte lever i en miljö av krigszon. Mer än 85 % av de saker vi fruktar blir aldrig verklighet.


Vi är den enda arten vi känner till som kan skapa rädsla enbart från våra tankar. Om du ser en kanin jagas av en räv kommer kaninen inom 20 minuter efter händelsen att återgå till sitt parasympatiska nervsystem och beta igen. Kaninen behöver inte terapi på 5 år! (Jag förkastar inte traumaterapi. Vad jag säger är att samhälleligt lever vi i våra egon och inte i sanning den stora majoriteten av tiden. Vi skulle svara på stimuli på samma sätt som resten av naturen om vi uppfostrades till lev i sanning.)


6. Negativt självprat

Den negativa inre kritikern är ett tecken på våra självbegränsande övertygelser. Den inre dialogen begränsar din förmåga att tro på dig själv och vad du kan.


Det minskar mental hälsa, motivation, leder till depression och känslor av hjälplöshet, stänger av förmågan att se och utnyttja möjligheter, skapar perfektionism, relationsproblem ... och listan fortsätter, även om ingen är positiv. Om du inte skulle låta någon tala till dig på det sättet, tala inte till dig själv på det sättet heller. Unna dig själv med samma vänlighet, kärlek och medkänsla som du skulle göra en BFF.


7. Giftiga människor

Det finns tre minuter, tre timmar och tre dagars människor – människor du inte bör spendera mer än tre minuter med, människor som du kan spendera lite tid med innan deras energi blir tömd och de människor som stärker din energi ( 3 dagars människor). Ta bort de som är negativa eller dränerar din energi (de är 3-minutersmänniskorna) från ditt liv helt och hållet. Se till att du spenderar mer tid med människor som stöttar och kämpar för dig (3-dagars människor). Tillbringa lämplig tid för den typ av person du är med och minimera tiden med 3-minuters människor om du inte kan eliminera dem helt.


8. Stress & ångest

Stress och ångest är en naturlig del av kroppens kamp, ​​flykt eller frys-respons på verklig eller upplevd fara. Problemet är att den sista delen "uppfattade" fara. Som nämnts ovan är vi den enda arten som skapar rädsla enbart från våra tankar. Rädsla, tvivel och oro är vanligtvis inte verklig och skapad av vårt nuvarande paradigm och okunnighet om sanning.


Hela resten av naturen återhämtar sig från stressiga och oroliga situationer vanligtvis inom 20 minuter (utan störningar från människor).


Oavsett vilket land du bor i, har samhället programmerat oss med sådana sinneslögner och dessa begränsande övertygelser har gått i arv från generation till generation. Vi översvämmas av alla dessa osanningar som vi tror är verkliga om oss själva, vår verklighet, liv och upplevelser som skapar stress och oro. Det är olyckligt hur många människor som regelbundet upplever kronisk stress och ångest.


Sanningen gör dig verkligen fri! Ibland är klichéer sanna...


9. Begränsande övertygelser

Om begränsande övertygelser skulle elimineras, skulle det i stort sett utplåna de andra föregående åtta på den här listan och tillåta större ansvar att tas för ditt liv. Detta är hörnstenen i sinnets lögner. De allra flesta av våra begränsande övertygelser programmerades in i vårt undermedvetna före sjuårsåldern, när vi inte hade någon förmåga att förkasta något vi fick höra om oss själva eller livet.


En tro är bara en tanke som upprepades tills den stelnade till en tro. Begränsande övertygelser är falska föreställningar vi har om oss själva, våra liv, interaktion med andra, hur världen/verkligheten fungerar etc. De hindrar människor från att fullfölja och/eller uppnå sina önskningar, leva ett meningsfullt och tillfredsställande liv fullt av självförtroende och syfte. I huvudsak att bli den största versionen av oss själva och leva ett liv i lätthet och överflöd, vilket är våra födslorätter.


Det finns många sätt där ute att omprogrammera våra begränsande övertygelser och koppla om våra hjärnor (hypnos, NLP, EFT, Theta Healing, Inre Child Reparenting-arbete, RIM, Gestalt, anlita en mindsetcoach). Men jag har upplevt eller lärt mig många av dem och det finns bara en som jag har funnit som gör detta snabbt, permanent och över hela linjen – vilket betyder att inte bara en handfull människor upplever eliminering av sina begränsande övertygelser. Det är den modalitet som jag för närvarande arbetar med nu som gör att sanningen kan läka de begränsande föreställningarna på en undermedveten nivå.


10. Undvika att ta ansvar

Människor blandar ihop att ta ansvar för sina liv med skyldigheter för de saker som de tidigare har förbundit sig till – utgifter, barn, andra människor/relationer, deras arbete, hus- eller bilbetalningar, etc. De är inte en och det samma.


Att ta ansvar är synonymt med självkärlek. Det innebär att förstå att du är orsaken till effekten av ditt liv och leta internt efter lösningen på alla dina externa problem snarare än en extern fix. Alla de andra nio sakerna i den här listan är bevis på att du INTE tar ansvar för ditt liv.


När du tar ansvar för ditt liv förstår du att du skapar ALLA dina tankar, känslor och handlingar. Ingen och ingen sak (ingenting) kan få dig att känna någonting ... det är meningen du ger saken som får dig att känna på ett visst sätt. Du äger dina tankar, känslor och handlingar och skyller inte på andra eller omständigheter för dem. Du lär dig att inte ta saker personligt, sluta klaga och skvallra, bli oklanderlig med ditt ord och inser att du ensam har makten att göra dig själv lycklig.


Det är en stor fråga, men belöningarna är bortom vad du kan föreställa dig.


När du tar bort dessa 10 saker eller till och med blir engagerad i att ta bort dessa 10 saker, rör du dig med vinden i seglen. Det finns en ansträngning och lätthet att skapa och livet självt. Kärleken till livet förstoras. Och universum konspirerar för att hjälpa dig att förverkliga ditt syfte och ett fullständigare uttryck för dig. Väl värt ansträngningen, tycker du inte?!?


Om du vill lära dig mer om att koppla om din hjärna för att ta ett kvantsprång i din inkomst, manifestera utan ansträngning eller för att sluta kämpa och/eller arbeta hårt, kontakta mig här och låt oss chatta!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Alaina Schwartz, Executive Contributor

NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page