top of page
  • Brainz Magazine

4 Nycklar För Att Skapa Dina Drömmar Med Hjälp Av Ditt Undermedvetna

Av: Johan Arnkil

Har du någon gång önskat något men inte fått det? Har du rent av fått motsatsen?

När vi ber om något eller önskar förändring i livet så finns det flera viktiga nycklar för att vi verkligen skall uppnå det vi vill. Det är de nycklarna som är skillnaden som gör skillnaden och är anledningen till att en del lyckas om och om igen medan en del aldrig gör det.


Foto: Unsplash

1. Kliv ur det förflutna

Det går inte att skapa något nytt medan vår kropp är kvar i det förflutna. Det talas ibland om att det är viktigt att tänka positivt men det stämmer bara om man redan är positiv. Om man till exempel är bitter, ångerfull, sorgsen eller arg så kommer positiva tankar inte att ha någon effekt. Det är känslan i kroppen som är avgörande och om man inte verkligen tror på de nya tankarna kommer förändringar inte att ske. Hur kliver man då ur det förflutna och de gamla känslorna?


Genom att uppleva de känslor man kommer att uppleva när man nått sitt mål. Gör det gärna direkt på morgonen när du vaknar. Om du till exempel drömmer om ett visst yrke eller rank så behöver du bli den personen du kommer att vara när du nått ditt mål. Du behöver känna de känslorna redan innan och agera som att du redan är där. Meditera en stund på morgonen. Se, känn och hör dig själv uppleva att det du vill ska bli verklighet redan är det. Gör det så detaljerat som möjligt. Dagdröm som ett barn så att du är fullständigt förtrollad av din dröm. Det behöver vara så starkt att när du reser dig upp så känner du dig som en annan människa. Som att du varit på bio och sett din framtid i 3D och blivit fullständigt ett med upplevelsen.


För att förstärka upplevelsen ytterligare kan du under några minuter långsamt på inandning föreställa dig att du drar upp energi från perineum upp genom ryggraden och upp till toppen av hjässan. Som att du suger upp energi genom ett sugrör när du andas in. När du når toppen av huvudet så håller du andan några sekunder och spänner musklerna i perineum, nedre magen och anus. Detta gör att energi som kan vara stagnerad i dina tre nedre chakran dras upp. Det bidrar till att frigöra negativa känslor som kan ha fastnat i kroppen och gör dig friare. Dessutom pressas vätskan i ryggmärgen upp emot tallkottkörteln som är ett urminnes tider.


2. Var koherent i hjärta och hjärna

För att uppleva inre harmoni kan du skapa koherens i ditt hjärta och i din hjärna. Koherens i hjärtat innebär att din hjärtrytmvariation är lägre och din HRV-kurva jämnare. Det innebär att skillnaderna i längd på pauserna mellan dina hjärtslag är mindre. Hur uppnår man det?

Genom att andas in och ut genom hjärtat. Ungefär fem sekunders inandning och fem sekunders utandning. När du känner ett lugn inträda i kroppen så tänk på sånt du känner stor tacksamhet för i livet. Tänk även på det du älskar. Det kan vara saker som din egen kropp och dess möjligheter, relationer, miljöer, upplevelser, fysiska ting med mera. Låt detta bli så starkt som möjligt. Påminn dig själv sedan många gånger om dagen om saker du är tacksam för och kommer tankar av irritation, ilska, bitterhet, avund eller liknande så låt dem passera genom dig. Bli en moln av tacksamhet och kärlek där negativa tankar inte får fäste.


3. Var i nuet

Genom att vara närvarande i nuet och inte tänka på framtiden eller dåtiden så blir du mer öppen för synkronicitet. Du får lättare att följa din intuition och kan ta beslut på magkänsla. Du blir mindre dömande och friare. Praktisera gärna mindfulness och ta pauser regelbundet för att lugna hjärnans tempo. När vi sover så är hjärnans frekvens på delta eller theta nivå. När vi vaknar så kliver den in i alpha, då är det ett utmärkt tillfälle att meditera, dagdrömma och skapa. Sedan när vi går mer över i vakenhet går hjärnan in i beta och befinner sig där stor del av dagen. Blir vi stressade går hjärnans frekvens upp till övre betavågor och kroppen går in i överlevnad. I det tillståndet slutar vi skapa och går in i överlevnad. Det är ett tillstånd som många människor tillbringar stor del av sitt dygn i. Det bidrar till att de blir kvar i samma livssituation och lättare blir sjuka. Kroppens fly- och fäkta-system är påkopplat och det som händer i kroppen är samma sak som hände när våra förfäder flydde från ett lejon på savannen. Med skillnaden att då tog det några sekunder eller på sin höjd några minuter innan det var över. Idag lever många på det viset hela sin vakna tid och lyckas inte varva ner på natten. ”Lite stressigt” är INTE ett normaltillstånd. Lugn och harmoni är det. Var närvarande i nuet!


4. Släpp taget

När du upplevt att dina drömmar och önskningar blivit verkliga — och när du funnit inre balans och harmoni så är hög tid, att släppa taget. Du har då gjort din del av uppdraget och blivit en sändare och mottagare av ditt önskade budskap. Det innebär att det är dags för universum att ta emot budskapet och omstrukturera sig. Det kan ta minuter, timmar, dagar eller år. Beroende på vad det är du vill skapa och hur stora förändringar det är du vill uppleva. Är du till exempel fysiskt sjuk sedan länge och det har påverkat ditt mentala tillstånd så kan det ta tid att omskapa, men det är fullt möjligt och det finns många människor som förverkligat det som i vardagligt tal ofta kallas omöjligt. Men inget är omöjligt när man är en skapare. Lever man som ett offer så blir man ett offer. Jag gjorde det själv jag under min uppväxt då jag var ensam och deprimerad. Det ledde till att jag senare försökte ta mitt eget liv. Ytterligare några år senare klev jag ur offerrollen tack vare mental träning och började må bra under längre perioder för första gången i mitt liv. Det var 1995 och jag var 25 år gammal. Jag blev då djupt fascinerad av människans förmågor och hur vi fungerar. Det har jag studerat sedan dess och är idag författare och föreläsare med fokus på medvetandeutveckling.


Bakgrund: Atomer och universum

För att förstå varför det är så viktigt att fokusera på energi och känsla kan det vara nyttigt att se oss själva och universum ur ett modernt perspektiv. En människas kropp består av cirka 24 kvadriljoner (24 000 000 000 000 000 000 000 000) atomer. Om vi förstorar upp en atom (väteatom) så att atomkärnan blir stor som ett äpple så blir elektronen stor som ett saltkorn. Mellan detta äpple och saltkorn är det två kilometer.

Låt den bilden sjunka in en stund.


Det är såhär vi ser ut på insidan. Detta är vad vi består av. Ett utrymme, som är fullt av energi.


Om vi riktar vår blick uppåt mot stjärnhimlen om natten så ser vi månen. Ljuset färdas 300 000 000 meter på en sekund. Det gör att det tar cirka en sekund för det reflekterade ljuset från månen att nå jorden. Det tar cirka åtta minuter för ljuset från solen att nå jorden. Det tar drygt fyra år för ljuset från vår närmaste stjärna att nå oss och drygt två miljoner år för ljuset från vår närmaste galax att nå jorden. När vi riktar blicken mot universum så ser vi stjärnorna men det universum består av är utrymme, precis som vi.


"Om vi vill manifestera något i fysisk form så behöver vi rikta vårt fokus, vår medvetenhet mot det vi vill."

Detta utrymme är dock inte helt tomt precis som utrymmet mellan atomerna i vår kropp inte är det. Utrymmet består av nollpunktsfältet och det består av energipartiklar. Det är små partiklar som rör sig och de gör det även i universum som är cirka -273 grader Celsius. Om man tar en kubikmeter av universum och kan utvinna energin i nollpunktsfältet i den kubikmetern, så kan man koka allt vatten på jorden.

Så mycket energi finns det i universum och så mycket energi finns det i vår kropp, om vi kan utvinna den. Atomen rör sig runt i ett moln runt kärnan i detta fält och exakt VAR i molnet atomen befinner sig beror på medvetande. Det är HÄR vårt fokus kommer in.

Om vi vill manifestera något i fysisk form så behöver vi rikta vårt fokus, vår medvetenhet mot det vi vill. Vi behöver göra det tillräckligt länge och fokuserat för att manifestationen skall kunna äga rum.


Om vi inte riktar vårt fokus medvetet utan låter oss påverkas av händelser och reagerar när någon annan människa gör något vi inte gillar eller något händer som vi inte tycker om så kommer vi att rikta vårt medvetande och fokus mot en energi av det istället. Det fungerar precis lika bra och vi får då mer av det vi inte vill ha.


Det var så jag själv skapade mer av bitterhet, oro och ångest under första halvan av mitt liv och det fungerade alldeles utmärkt. Men när jag förstod att jag kunde göra motsatsen så valde jag att göra det och göra det medvetet. Det betyder inte att jag inte kan bli stressad eller bli på dåligt humör ibland, men det betyder att jag är medveten om att det är mitt ansvar.

Min uppgift är att vara skapande, närvarande, kärleksfull och tacksam. Det är på så sätt jag medvetet skapar genom att mitt undermedvetna då verkar till min fördel.

 

Av: Johan Arnkil, NLP Facilitator - Kroppsterapeut - Författare


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page