top of page
  • Brainz Magazine

5 Saker Du Kanske Inte Visste Om Botulinumtoxin – "Botox"

Artikeln är skriven i samarbete med KlinikS STHLM

 

KlinikS STHLM är en skönhetsklinik i Stockholm med fokus på kvalitet och kundtrygghet. Här får du som kund ett professionellt och varmt omhändertagande av legitimerad sjukvårdspersonal. Vi fokuserar på hög kvalitet samt att förstärka varje individs naturliga skönhet.


Botox, eller Botulinumtoxin, som det egentligen heter är något många är bekanta med på ett eller annat sätt. Dem flesta vet att botox används för att skapa ett yngre utseende och det blir mer och mer vanligt att börja behandla ålderstecken med botox i förebyggande syfte, redan i en tidig ålder. Men visste du det här om botox?


Det går att behandla tandglissning med botox

Det stämmer, botox hjälper inte enbart mot att minska synligheten av rynkor. Tandgnissling och tandpressning går även att behandla och minska genom att injicera botox, vilket har en muskelavslappnande effekt. Du kan även till exempel behandla migrän, överdriven svettning, skelning, urinläckage, muskelspasmer m.fl. med hjälp av Botox.


Resultatet kommer inte direkt

Precis, resultatet sker inte direkt utan det syns gradvis. Slutresultatet ser man först ca 1-2 veckor efter behandling. Därefter kvarstår resultatet i ca 3-4 månader. Ju fler gånger man behandlar med botox, ju längre varar effekten.

Det är inte botox du får i läpparna

Det stämmer, det är inte botox du får i läpparna som många tror. Botox har en muskelavslappnande funktion vilket gör att rynkor som orsakas av ansiktsmusklerna blir mindre synliga. Vill du till exempel ha större läppar används något som kallas fillers.


Botox kan användas förebyggande

Ja det kan det! Även om du inte har många eller djupa rynkor just nu så kan du behandla med botox för att förebygga att de uppkommer. Många människor har till exempel starka och väldigt aktiva muskler i ansiktet som kan göra att man med åren utvecklar bland annat en djup rynka mellan ögonen, även kallad "arga rynkan". Just denna rynka är ett vanligt behandlingsområde och kan även vara svårare att behandla med tiden. Även om du inte har några djupa rynkor i ansiktet ännu så går det alltså att förebygga att de uppkommer eftersom Botox verkar genom att begränsa signalen mellan nerver och muskler och på det sättet förhindra överaktivitet av muskeln vilket i slutändan leder till mindre rynkor.


Botox kan bidra till att minska huvudvärk

Det stämmer också! Botox kan hjälpa till att minska spänningshuvudvärk. Eftersom en effekt av botox är att ansiktsmuskulaturen slappnar av kan det bidra till minskad spänningshuvudvärk. Botox är dessutom sedan 2013 även godkänt som läkemedel för att behandla migrän, då det bidrar till att smärtsignalerna inte når hela vägen till till nervändarna.


KlinikS STHLM, på Hornsgatan 47 i Stockholm

Har du några frågor om Botox eller önskar du boka en tid för behandling eller konsultation. Kontakta då oss på kliniks.sthlm@gmail.com eller besök oss på Hornsgatan 47 i Stockholm. Du kan även boka en tid direkt genom att klicka här.

 

コメント


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page