top of page
  • Brainz Magazine

Zäta Open - Världens Första Tennistävling För Människor Med Funktionsvarianter

Elof blev vid 10-års ålder rörelsehindrad efter en stroke. Tennisen blev hans räddning och tillsammans med Hässleholms tennisklubb startade han världens första tennistävling anpassade för människor med en funktionsvariant.

Elof Zetterberg
Elof Zetterberg

Vad är Zäta Open?


- Zäta Open är världens första tennistävling för människor med alla sorters funktionsvariationer som vill spela stående tennis. Jag, tillsammans med Hässleholms Tennisklubb startade den 2016.


Varför valde du att starta Zäta Open?


- Jag valde att starta Zäta Open eftersom att jag ansåg att människor med funktionsvariationer fick alldeles för lite uppmärksamhet. Många tänker även att man endast har en funktionsvariation om man sitter i rullstol, vilket jag ville ändra på.


Vad uppskattar folk mest med Zäta Open och de frågor du i övrigt driver framåt?


- Människor uppskattar det familjära i tävlingen, vi vill skapa en form av lägerkänsla under tävlingen, samtidigt som vi håller nere på antalet deltagare så att alla blir sedda och känner sig hörda. Gemenskap, som även ingår i vårt motto ‘’Tennis, Glädje och Gemenksap’’ är väldigt viktig.


- För mig är det även väldigt viktigt att det ska vara ekonomiskt möjligt för alla att deltaga, eftersom jag inte tycker att din ekonomiska situation ska begränsa dig från att träna. Därför håller vi tävlingen till en mycket låg anmälningsavgift, där det ingår väldigt mycket till såväl deltagare, som anhöriga. Här måste jag även tacka våra fantastiska sponsorer, som gör detta möjligt. Tävlingen och frågorna jag driver är något som har fått god respons från såväl media, funktionärer, sponsorer, deltagare, anhöriga och massa övriga, vilket är jätteroligt!


Du har opererats för hjärntumör tre gånger och fick vid sista operationen en stroke - vad i ditt mindset har gjort att du utvecklats och skapat något sådant här fantastiskt? 


- Jag är väldigt lösningsfokuserad och ser inga problem i sakerna jag möter.

Jag brinner för att alla ska må bra och att alla ska bli sedda och hörda. Självklart är även min glöd för att alla ska få idrotta på lika villkor väldigt stor.


- Vill ni veta mer om hur min resa har gått till, hur jag kom fram till tävlingen, hur jag har tänkt och hur jag har lyckats ta mig igenom allt jag har gjort, så är jag ute och föreläser för diverse föreningar, företag och evenemang. Låter detta intressant? I så fall är ni varmt välkomna att kontakta mig.


Vilka tre tips är dina bästa för att våga skapa något eget eller följa sin dröm som ung? 


  • Våga utmana dig själv.

  • Våga tro på och fullfölja dina drömmar.

  • Ge aldrig upp.


För att läsa mer om Zäta Open, samt kontaktuppgifter besök deras hemsida

コメント


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page