top of page
  • Brainz Magazine

Få Mest Ut Av Online Finansiering – Jämför Alltid Dina Alternativ

Man tar sig sällan igenom en hel dag utan att man på en eller annan tidpunkt jämför sina alternativ för att kunna fatta ett beslut. Det kan vara något så basalt som om man ska laga spagetti och köttfärssås till middag, eller bara beställa den där pizzan. Det finns dock några val i livet som man tänker lite längre över innan man beslutar sig för det ena eller det andra. Fastighetsköp är ett praktexempel på en situation som kräver lite mer eftertänksamhet, jämfört med valet av middag. De flesta finkammar bostadsförmedlingssidorna och går på flera visningar för att hitta det perfekta hemmet. Det samma gör sig gällande när man till exempel ska köpa en ny bil – provkörningar finns av en anledning. Att jämföra sina olika alternativ är även en stor fördel i förbindelse med en ansökan om till exempel ett sms lån utan uc. Men, varför är jämförande så viktigt för just online finansiering egentligen?Emellanåt har man tur och lyckas träffa mitt i prick på första försöket, men oftast ökar man sina chanser genom först att se över diverse valmöjligheter. Kanske är det så att det faktiskt är det mest optimala lånet som poppar upp på första sökningen. Dock ökar sandsynligheten för det om man i stället väljer att jämföra de olika långivarna och deras erbjudanden. Det finns nämligen ett stort antal kreditgivare och banker med olika nisch och inriktning.

Anledningen till att man ansöker om ett lån är ytterst individuell och orsakerna är därför många. Några gör det för att täcka en oväntad utgift, medan andra gör det för att stärka sin budget. Det finns ingen mening med att ansöka om ett lånebelopp matchande kostnaden för ett bostadsköp, om man i verkligheten ska ersätta ett trasigt kylskåp eller lämna in bilen på reparation. Det handlar tvärtemot om att ansöka om ett belopp som är på storlek med syftet med online finansieringen. Utifrån lånebeloppet finns det likaledes olika sorters lån och det gäller att välja det mest passande. Här bör man fråga sig själv om man är ute efter till exempel är ett privatlån på upp till 500 000 kr., eller ett snabblån utan uc med ett belopp på omkring 500 – 10 000 kr.


Efter att ha kommit fram till vilken typ av lån och vilken summa man ska ansöka om bör man även läsa på om detaljerna. Det är nämligen här man kan avgöra vilket alternativ man borde välja. Flera långivare erbjuder samma sorters lån inom samma beloppskategorier. Det är dock inte ensbetydande med att återbetalningstiden/löptiden är den samma hos samtliga. Det är inte heller säkert att en låneansökan beviljas hos två olika långivare bara för att det rör sig om ”samma” lån. De olika låneleverantörerna ställer nämligen krav och villkor på låntagaren – och dessa kan variera mellan de enskilda. Det är i tillägg viktigt att läsa även det finstilta för att få öga på faktorer såsom räntan, extra avgifter och den totala lånekostnaden. Många kreditgivare erbjuder en lånekalkylator på sin hemsida för att man ska få en estimerad överblick över kostnaden. Viktigt att poängtera är att det endast är ackurat det, en estimering. Den slutliga, och reella, kostnaden får man först efter att långivaren har gjort en individuell värdering av låntagaren i fråga.


En potentiell bromskloss som bidrar till att man väljer det första sökalternativet, framför att sammanlikna, är uppfattningen om att jämförandet är allt för tidskrävande. Väljer man att manuellt sitta och skriva ner för- och nackdelar med långivarna kan det ta tid. Men om man däremot använder sig av en online jämförelsestjänst för lån så är det färdigt på bara ett par minuter. Moneezy är en kostnadsfri tjänst för jämförelse av några av de främsta kreditgivarna på den svenska lånemarknaden. Utifrån angivet lånebelopp och önskad återbetalningstid blir de relevanta alternativen utsorterade och presenteras i en lista direkt på hemsidan. Genom att använda sig av den här typen av tjänst får man en oförpliktigande överblick över tänkbara möjligheter. Det är efterföljande upp till en själv om man väljer att gå vidare med en ansökan hos den mest lämpliga långivaren.


Att jämföra sina alternativ kan som sagt komma till gagn i många sammanhang, men vissa tillfällen har lite mer nytta av det än andra. Online finansiering tillhör kategorin där man har mycket att vinna bara genom att hålla upp möjligheterna mot varandra. Man ökar nämligen chanserna att få mest möjligt ut av ett lån om man lyckas få tag på det mest utomordentliga erbjudandet.


Comentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page