top of page
  • Brainz Magazine

Från Okänd i Sverige Till Berömd Modell Och Influencer i Thailand - Här är Helena Buschs Resa

Helena Busch, 23, är modellen, influencern och designern som valde att flytta från Sverige till Thailand för att satsa helhjärtat på karriären. Brainz Magazine valde att intervjua influencern som i dagsläget har över 160 000 följare på sin Instagram.

Helena Busch
Helena Busch

Vad var det som gjorde att du valde att lämna kalla Sverige för att flytta till Thailand? 


- Modellandet, fick ett bra erbjudande och hade signat med en manager i Thailand, med thailändsk påbrå kände jag mig ganska säker med valet och var väldigt exalterad på att testa något nytt samtidigt som jag fick bo i landet min mamma är från. Kunde språket, Har även släkt här vilket gjorde valet lite lättare också! 


Vad har du lärt dig under dom här åren?


- Har lärt mig att inget kommer lätt i livet men det är viktigt att våga ta risker, våga ta sig ur sin ”komfort-zon”, det är då man lär sig, växer som person och det är också då fler möjligheter kommer in! Att flytta till ett nytt land med ny kultur är väldigt utmanande men samtidigt väldigt roligt, man lär sig att se saker i ett annat perspektiv och man möter så många nya människor från hela världen!  


Vilka är anledningarna till att du lyckats bra och vad krävs för att växa så snabbt som du gjort?


- Jag tror det handlar om att ha en tydlig karaktär, beror helt enkelt på vad det är du vill folk ska se dig som! Har också märkt att när du gör debut i olika tävlingar så som pagents, reality shows, serier och etc. är ett bra sätt att bli ”exposed” vad du sedan gör efter för att fortsätta vara ”intressant” för folk är en annan sak och jag tror det är där du måste visa vad din plattform handlar om helt enkelt. Det gör det klart för dina följare eftersom de då vet vad för ”content” de kan förvänta sig från dig.  


Skulle du råda fler att göra samma resa om de har möjligheten? 


- Jag tycker alla borde ta denna möjlighet om de får den! Det är ”once in a lifetime”-erfarenhet som inte kommer ofta och även fast man kanske inte blir störst, bäst och vackrast så lär man såg så otroligt mycket från detta och för mig så är lärdom och erfarenhet något man kan bära med sig av hela livet, möjligheterna från denna resa öppnar upp många andra dörrar också.


Fördelar och nackdelar med yrket? 


- För mig är fördelarna definitivt kontaktnätet. Man möter otroligt olika människor, respekterade kvinnor och män, från olika typer av yrken. Detta ger dig så mycket lärdom och chanser att testa något nytt. Jag har till exempel lyckats starta mitt eget klädmärke vilket med min ”fan Base” gör det lättare att sprida marknadsföring och också osv. En annan fördel är ju gratis mat, kläder, hotell och erbjudanden 

Helena Busch
Helena Busch

Hur kan en vecka se ut för Helena?


- Beror hur många modelljobb jag har i veckan, brukar vara mellan 2-4. Resterande dagarna brukar jag träna och ta emot influenser-jobb på Instagram, just nu är jag ganska upptagen med mitt klädmärke, just nu spenderar jag mycket mycket av min tid på det.


Vad är dina bästa tips för någon som vill lyckas med det du gjort? 


- Var dig själv, hitta något du tycker om och är bra på, va ganska specifik på det sättet att du väljer en sak du tycker om t.ex livsstil, fashion, komedi etc. -interagera med de som följer dig, för de är den som ser upp till dig och kommer vara dina största supporters!  Gör dig igenkänd på ett sätt, t.ex via en tävling, därefter blir det lättare att jobba dig uppåt.


Vad har du för mål framöver?


- Mitt mål är att få mitt märke på marknaden över hela världen, att få mer jobb inom modebranschen, att bli en igenkänd influenser och förhoppningsvis en rollfigur för välgörenhet för att stoppa den globala uppvärmningen.

Helena Busch
Helena Busch

10 snabba:


Sommar i Sverige eller Thailand?

- Sverige


Svensk eller thailändsk mat?

-Thailändsk


City eller strand?

- Strand


Sång eller dans? - Sång


Ris eller nudlar?

-Ris


Netflix eller YouTube?

- Netflix


Äventyr eller hemmakväll? - Äventyr.


Morgon eller kväll? 

- Kväll


Komedi eller skräckfilm? 

- Komedi 


Löpträning eller styrketräning?

- Löpträning

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page