top of page
  • Brainz Magazine

Hur Firar Ledare Jul?

Sponsrat inlägg

 

Kan du tänka dig världskända ledare som Bill Gates eller Elon Musk iklädda i Jultröjor? Det låter kanske lite fånigt men sanningen är att även de kändaste och rikaste ledarna föredrar att spendera Julen precis som alla oss andra med sin familj och vänner. De njuter av sin mat och sällskap likt de flesta vanliga människor som inte har besitter deras enorma kunskap och inte tyngs av deras ansvar.Vad betyder ledarskap egentligen och vad händer den ihop med?


Ledarskap och ansvar

Ledarskap betyder att ha många möjligheter. Möjligheter att påverka en viss företagsmiljö eller även förändra världen om kraften till det finns.


Men ledarskap hänger ihop med ett enormt ansvar. Först och främst har en ledare ansvar gentemot sina anställda. De ska få in sin lön i tid och ska trivas på jobbet, två relativt enkla saker man tycka men i grunden väldigt svåra att uppnå. En ledare har ansvar gentemot olika intressenter såsom aktieägare och myndigheter. Främst koncentrerar sig en ledare på verksamhetens globala mål och strategier och ser till att det går bra för företaget. Att ha en sådan översyn tar både mycket och ännu mer kraft av personen i fråga.


Balansen mellan arbete och fritid

Just på grund av det stora ansvaret är det ofta väldigt svårt för en ledare att balansera sitt jobb med fritiden. I de flesta fall arbetar personer i höga positioner extra mycket.


Långa arbetsdagar kan bli till långa arbetsnätter och ibland räcker inte tiden till för att vila upp sig. För att kunna orka med alla sina arbetsuppgifter bör en ledare unna sig vilotid och nyansera sin vardag precis som alla andra. Frisk luft, motion, helger spenderade med familj och vänner är ett måste för att behålla den fysiska och psykiska hälsan.


Även om balansen mellan jobb och fritid är svår att uppnå, den något som alla managers ska sträva efter.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page