top of page
  • Brainz Magazine

Hur Mår Spelmarknaden I Sverige? ”Viktigt Hjälpa Läsarna Förstå Spelbolagens Bonusar”

Den svenska spelbranschen har vuxit enormt de senaste tio åren och är en riktigt framgångssaga men hur har den svenska regleringen av spelmarknaden påverkat? Är det stängt för nyetableringar nu eller finns det ännu plats för nya aktörer?Den svenska spelmarknadenhar har under många år vuxit sig allt starkare och den 1 januari 2019 hade aktörerna utanför monopolet vuxit sig så pass starka att Sverige drev igenom sin spelreglering.


Trots spelregleringen har marknaden fortsatt att växa och 2019 omsatte spelbolagen 24,8 miljarder i Sverige vilket är en ökning med 1,8 miljarder jämfört med föregående år.


Flera av spelbolagen har däremot haft det tungt på börsen. Stora spelbolag som Unibet (Kindred), Betsson och LeoVegas har alla tappat stort på sin aktiekurs jämfört med toppnoteringarna som de hade runt 2016-2018.


De bolagen som utvecklar den underliggande tekniken som spelbolagen använder växer däremot stadigt på börsen. Bolag som Evolution Gaming, NetEnt och Kambi har alla nått toppnoteringar under 2020 sett till sin värdering på börsen.


”Vanligare med enkla bonusar som kunderna förstår nu”

Vi tog oss en pratstund med Thomas Mäkitalo som under många år jobbat inom branschen om hur han ser på framtiden.


- Jag ser oroligt på hur Sverige skruvar åt reglerna väldigt hårt runt de spelbolagen som är inne i licenssystemet men samtidigt gör väldigt lite för att motverka spelandet hos spelbolag utanför licenssystemet som ökar snabbt, säger Thomas.


Thomas startade redan 2011 Spelbloggare.se som senare såldes till börsnoterade bolaget Catena Media. Sedan 2020 har han startat en ny sida och även den här gången inom affiliation mot spelbranschen med fokus mot sportbetting.


- Det är betydligt tuffare att etablera sig 2020. Konkurrensen är betydligt tuffare och det krävs mycket mer jobb för att säkerställa att man följer alla lagar under nya spelregleringen. Vi har bland annat fokuserat mycket på att hjälpa våra läsare att bättre förstå spelbolagens bonusar.


Spelbolagen får ofta låga betyg från kunderna och en punkt som ofta lyfts fram är svårigheter att förstå hur kampanjer och bonusar fungerar. Det har däremot även lett till förändring hos spelbolagen.


Betydligt fler spelbolag erbjuder nu bonusar med väldigt enkla regler som till exempel omsättningsfria bonusar eller väldigt enkla regler. För ett par år sedan var det betydligt vanligare med väldigt krångliga bonusar som gjorde det svårt för kunden.


Vi ser ett skifte där fler och fler spelbolag prioriterar att det ska gå riktigt snabbt och vara enkelt för kunden. Både när det kommer till att enkelt logga in via BankID utan att skapa ett konto, snabba insättningar och uttag samt bonusar som är enkla att förstå.


Hur framtiden ser ut beror mycket på hur Spelinspektionen och regeringen lyckas med att utesluta spelbolag utan licens enligt Thomas.


- Spelmarknaden i Sverige har minskat både Q1 samt Q2 under 2020 jämfört med motsvarande kvartal 2019. Vi ser även en ökning hos spelbolagen utanför licenssystemet och det är väldigt viktigt att de hittar en lösning för att bryta den trenden. Om en för stor del av marknaden lämnar licenssystemet kommer fler spelbolag välja att också ställa sig utanför vilket vore väldigt dåligt för spelarna som får en bättre trygghet med licenssystemet, avslutar Thomas från Dagensbetting.se.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page