top of page
  • Brainz Magazine

Hur Svårt Kan Det Vara Att Leva Ditt Drömliv?

För många är Corontider en negativ och utmanande tid fylld av isolering, ångest och förtvivlan. Men för mig är det också en spännande tid. En tid fylld av möjligheter. När dörrar stängs så väcker det en nyfikenhet inom mig. Vilka nya dörrar kan jag öppna? Omständigheterna tvingar mig att hitta nya sätt att socialisera mig med andra människor, och nya vägar för mitt företag.Jag menar absolut inte att bagatellisera Corona. Många människor drabbas oerhört hårt av viruset och människor dör. Den sorgen och den frustrationen har jag den största respekten för. Samtidigt vill jag också bjuda in till att titta på möjligheterna i denna mycket svåra och annorlunda tid. Pandemin har gett oss en tillfällig paus, och ett ypperligt tillfälle för reflektion. En möjlighet att reflektera kring: lever jag det liv jag vill ha? Gör det liv jag lever mig glad? Har jag den friheten jag vill ha? hälsa, relationer, jobb, ekonomi?


Om du hade en magisk trollstav...


Jag arbetar professionellt för att hjälpa människor att reflektera kring dessa frågor. Många människor kan faktiskt inte svara på den enkla frågan "Hur ser ditt drömliv ut? Vilket slags liv skulle du älska att leva?"


Vårt sätt att leva ger oss inte möjligheten eller utrymmet att känna efter och ställa oss själva den frågan. Vi är så vana vid att det är livet som styr oss, och att det mer handlar om att ta sig igenom vardagens bestyr.


Jag frågar alltid mina klienter: Om du fick tänka att allt var möjligt. Om du hade en magisk trollstav, alla pengar i världen och visste att du skulle lyckas med allt du gör - Hur skulle du leva? Hur ser ditt drömliv ut? Och svaret blir ALLTID att deras liv skulle se annorlunda utifrån de frågeställningarna - än nuvarande situation.


Du kan göra vad du vill


Så, varför lever vi inte bara det liv önskar att leva? Hur svårt kan det vara? Det är inte så enkelt som man kan tro,. eftersom vi helt enkelt inte tror att det är möjligt. Vi har lärt oss - och det sitter djupt rotat inom de flesta av oss - att det är våra yttre omständigheter som avgör vilka vägar vi tar i livet.


Vi fastnar i våra övertygelser om oss själva och världen, och vi vägleds av olika mönster som säger vad vi kan och inte kan göra. Som Henry Ford sa: "Oavsett om du tror att du kan, eller om du tror att du inte kan, då har du rätt. ". Det är det som är skillnaden - om jag tror att jag kan, eller om jag tror att jag inte kan.


Ha ett mindset som en elitidrottare


Inom idrottsvärlden har man exakt det mindsetet. Där arbetar man medvetet med den mentala kraften som ligger i en tro på att JAG KAN. Alla idrottare har en perfekt fysisk form, så vad de verkligen tävlar om är att ha rätt tankesätt. Visionen om målet, den intensiva träningen för att "ta segern" - redan innan tävlingen ens startat. Det är hon som visualiserat sig själv springa över mållinjen som nummer ett, hon som har fått stående ovationer från publiken i sin fantasi, och som har känt segervittring i sin kropp redan innan start. Och hon vet att om hon tvivlar de minsta på sig själv, så har hon förlorat.


"Jag har aldrig provat det förut, så det klarar jag säkert." sa Pippi, och naturligtvis misslyckades hon många, många gånger. Men Samtidigt, tack vare den inställningen, lyckades hon också många gånger. Tack vare att hon trodde på sig själv redan från början.


De flesta av oss tänker inte så. Vi vill innan vi utför något, och i förväg, ha en garanti på att vi faktiskt kommer att lyckas med det vi tar oss an. Vi vill ha framgångar redan innan vi startat igång vårt företag. Men livet funkar inte så. För om vi vill ha en garanti för att det vi gör fungerar, då kan vi bara göra det vi tidigare gjort. Vi blir kvar i vår komfortzon och får samma som resultat som innan.


En vis man sa en gång: "Vissa människor lever i 90 år. Andra lever ett liv 90 gånger". Vi stannar i vår komfortzon och återupprepar det liv och mönster vi känner till. Vår hjärna signalerar trygghet och säkerhet, och det är något vi attraheras av.


Säg adjö till dina rädslor


När allt kommer omkring fungerar vår hjärna som vår primära hjärna. Den är fortfarande kodad på på samma sätt som när vi bodde på stäppen för tusentals år sedan, och då var hjärnans uppgift att hålla oss vid liv. Då handlade om rädsla för tigern, som vi vet kan döda oss. Idag ställs vi inte för samma typ av utmaningar. Om vi ​​blir medvetna om vår omgivning och kan ta över kontrollen för att hantera våra rädslor, så ser vi också till att vår del av hjärnan som stimulerar rädsla ej längre styr våra beslut åt oss. För, trots allt, är det väldigt sällan de val vi idag ställs inför handlar om liv, död och överlevnad.


När vi väl börjar öppna upp för det nya kommer vi också att möta andra utmaningar inom i oss själva. Eftersom vi skapar våra egna krokben och hinder på den väg vi vill ta, hindrar vi också oss själva från att ta oss dit vi vill. Vi måste därför titta in i oss själva och utforska oss. Ett drömliv och en målbild skapas inte av sig själv. Att skapa vårt drömliv kräver att vi är redo att växa som människor. Och det är en intern process som kräver nyfikenhet, kärlek, mod och beslutsamhet.


Välkommen till ditt drömliv


När jag arbetar med mina kunder introducerar jag dem ett tankesätt och verktyg som ska ge dem insikt och kraft att uppnå det liv de drömmer om. De lär sig att hitta sig själva, sträcka på ryggen får verktyg för att bli sitt eget bästa stöd i resan mot målet. Med självinsikt och rätt verktyg kan vi alla påskynda våra drömmar. Och det kan kännas som en katapult fylld av möjligheter som leder oss på den väg mot målet att leva det liv vi vill leva.


Så vad är dina drömmar?


Martin Luther Kings mentor, Howard Thurman, sa en gång dessa kloka och inspirerande ord: "Don't ask what the world needs, ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs are people who have come alive." Testa detta. Slut dina ögonlock. Andas djupt och föreställ dig hur ditt liv ser ut när du gör det som får dig att känna dig mest lycklig, energisk och levande. Det som får dig att glöda och bubbla inuti.


För mer information besök min hemsida och joina mitt Facebook community!


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page