top of page
  • Brainz Magazine

Kan Man Bygga Dator Online?

När det är dags att skaffa dig en ny dator, så har du lite olika alternativ att välja mellan. Du kan dels välja att köpa en laptop eller en stationär dator, som är klar att användas direkt då du packar upp och kopplar in den. Sedan har du även alternativet att bygga dator. Du kan dels köpa hem delar för att bygga själv, eller så kan du bygga dator online. Du kan då välja mellan att helt göra det själv, eller utgå från vissa paket, eller få hjälp med att bygga den.



Att bygga dator online kan vara ett bra sätt att faktiskt få den dator du behöver ha. Det är ju så att en dator kan skilja sig en hel del åt från en annan. Det beror på hur avancerade delar som finns i den. Det krävs till exempel en hel del avancerade och kraftfulla komponenter i en dator som ska används för spel av olika slag. Inte lika avancerat för datorer som används mest för att surfa lite eller skriva i Word.


Bygg din egen dator


Alla datorer har idag flera komponenter gemensamt. Det som skiljer dem åt är hur komponenterna i sig är uppbyggda. Det kan därmed skilja sig åt mellan olika grafikkort till exempel. För att kunna få ihop en dator på egen hand så måste du minst ha ett par grejer. Du bör ha ett chassi, där alla delar ska vara. Sedan även PSU, moderkort, CPU, RAM-Minne, hårddisk och grafikkort. Sedan finns det otaliga delar till som går att stoppa in i en dator. Det kan vara rätt skönt att få hjälp med att bygga dator online. Det om du aldrig tidigare har gjort det. Delarna i sig är känsliga och måste ju hanteras på rätt sätt och monteras in på rätt plats. Så att datorn sedan fungerar som den ska.


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page