top of page
  • Brainz Magazine

Marknaden För Lån Har Ökat

Det har aldrig funnits fler möjligheter att låna pengar än idag samtidigt som det enorma utbudet av långivare och olika typer av lån kan leda till förvirring. Det kan faktiskt vara ganska svårt att hitta det lån som passar just dina specifika behov och önskemål. Lyckligtvis behöver det inte vara svårare än nödvändigt. Vi berättar mer om hur du kan tänka.


Ordentlig research först


Att låna pengar kan vara mer eller mindre komplicerat beroende på hur din ekonomiska situation ser ut, vilken långivare du vänder dig till, vilket belopp du är intresserad av att låna samt vad pengarna ska användas till. Med detta i åtanke är det därför ett måste att göra ordentligt med research för att säkerställa att du får de bästa möjliga erbjudandena och villkoren.


Generella krav


Det ser lite olika ut kring de krav som finns och detta i sin tur kan ge olika typer av lånemöjligheter. Vilken typ av lån du är ute efter och vilken långivare du vänder dig till kan påverka hur kraven ser ut. I de flesta fallen måste du vara minst 18 år gammal, ibland minst 20-25 beroende på långivare. Du måste ha en regelbunden inkomst och din inkomst måste vara hög nog för att kunna betala av lånet. Du får inte ha betalningsanmärkningar och du måste vara folkbokförd i Sverige. Det finns långivare som är villiga att erbjuda lån till privatpersoner med betalningsanmärkningar, men då får du räkna med hög ränta och avgifter som tillkommer. Om du har lån som du ligger efter med rekommenderas det inte att låna pengar, utan att istället lägga fokus på att betala tillbaka ditt nuvarande lån. När du har ansökt om ett lån kommer en kreditupplysning att tas på dig, från UC eller annan kreditprövare. På så vis får långivaren reda på de viktigaste uppgifterna kring dig såsom potentiella betalningsanmärkningar och tidigare lån.Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page