top of page
  • Brainz Magazine

Möt Serieentreprenören Och Konsulten Kristian Elmefall - Innovationsexpert

Kristian är en svensk serieentreprenör och senior managementkonsult, med en dubbel

examen som Executive MBA och i datavetenskap. Kristian har samlat erfarenhet inom

innovation och företagande från ett stort antal branscher och från företag i alla storlekar

under de senaste 20 åren. Som medgrundare av konsultföretaget LEAPS hjälper han nu

kunderna att förstå hur branscherna som kunderna verkar i utvecklas, hur de kan hålla sig

relevanta och konkurrenskraftig under dessa omständigheter, samt hur man skapar en

innovationsprocess för att säkerställa återkommande innovationer i linje med företagets

strategi.

Kristian Elmefall
Kristian Elmefall

Introducera dig själv. Vem är Kristian? Jag är 43 år och bor med min fru och min son på sex år, i en liten stad i södra Sverige som heter Växjö. Jag har en bakgrund inom IT, men har också en executive MBA från Handelshögsskolan i Stockholm. Jag har under 20 år jobbat som konsult i alla tänkbara branscher och med företag i alla storlekar, det gör att jag har ett stort bagage av erfarenheter. Nu arbetar jag dock mest datadrivet och försöker lära mina kunder att också göra det. Det innebär att vi tittar på beteenden och siffror för att förstå hur världen fungerar idag så att framgångsrika innovationer kan utvecklas, istället för att som många bara göra antaganden om vad som fungerar.

Du arbetar på Leaps som Senior Managementkonsult. Vad är Leaps, och vad är det ni gör?

LEAPS är en konsultfirma som består av tre innovationsexperter som hjälper sina kunder att skapa innovativa organisationer. Vi ser att många branscher står inför en stor förändring och att många av företagen i dessa branscher inte har något sätt att skapa återkommande innovation, så det är en överhängande risk att de kommer att gå i rekonstruktion, konkurs eller bli uppköpta billigt. Därför är många företag i ett desperat behov av att kunna skapa återkommande innovation och det hjälper vi till med. Vi skapar en process där organisationen kontinuerligt kan fånga idéer och skapa innovationer.

Du har lett ett antal "Lighthouse Projects". Vad är det för något?

Lighthouse projekt, är projekt som fungerar som en ledstjärna för en organisation i ett förändringsarbete. Det fungerar som en mall och andra delar av organisationen kan titta på hur man gjorde i ”Light House”-projektet för att driva igenom förändringen och på så sätt få tips och strukturkapital.

Du föreläser också. Vad föreläser du om, vem riktar sig föreläsningen till?

Jag föreläser brett om innovation, då jag ser det som min mission att göra Sverige innovativare. Jag föreläser på universitet, för företagsorganisationer och i öppna föreläsningar för företag. Utbildning är också en del av min konslutgärning, då jag coachar och utbildar företag eller individer på företag i innovationsarbete.

Vad är det som lockar så mycket med innovation?

I den värld vi lever i, som utvecklas så snabbt, är innovation ett måste för i stort sett alla organisationer. Många organisationer har uppstått med en enskild innovation eller att man utnyttjat ett underskott på utbud och sedan dess har man exploaterat den innovationen eller möjligheten. Det räcker inte längre. Man behöver innovera kontinuerligt för att överleva och väldigt få organisationer har den förmågan, därför vill jag hjälpa dem så att de kan fortsätta att existera och vara lönsamma.

Har du något drömjobb?

Jag har mitt drömjobb nu. Jag jobbar med att göra individer och organisationer innovativare. Det är fantastiskt roligt att jobba med företag som försöker skapa nya saker. På LEAPS jobbar vi också inom olika statligt finansierade projekt till en mycket lägre timpeng för att startups och nya entreprenörer ska ha möjlighet att ta del av vår erfarenhet och kompetens, vilket är väldigt stimulerande.

Vad kommer du kunna bidra med? Vad kan våra läsare förvänta sig för content från dig?

Jag försöker hjälpa läsarna genom att utbilda dem i olika verktyg, att förstå utmaningarna med innovation samt hur man skapar en process som ger återkommande innovation.


För mer information, besök LEAPS eller ta kontakt med Kristian på LinkedIn!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page