top of page
  • Brainz Magazine

Så Väljer Du Rätt Padelracket

Padel eller padeltennis är en sport som har blivit riktigt populärt under den senaste tiden. För att kunna utöva denna sport, så är det viktigt att ha ett bra padelracket. Vilket racket du väljer att köpa kan påverka hur väl du lyckas med denna sport. När du då ska välja padelracket, så finns det en del faktorer du bör ta hänsyn till. Bland annat gäller det att fundera på vikkt, form, ytprofil, träffyta samt balanspunkt på racketen. Sedan så spelar det ju även roll vad för nivå du är på, om du är nybörjare, mitt i mellan eller en van spelare. Spelstil kan även det påverka valet av racket.Olika sorters padelracket

När du ska välja racket, så har du tre olika former på det att välja mellan. Det är rund, diamant och droppformade racket. De har alla olika egenskaper, beroende på sin form. För nybörjare passar det oftast bäst med den som är rund i formen. Ett racket med diamantform passar ofta bra för den som spelar nära nätet och har en lite aggressivare spelstil. Droppformade rackets brukar passa alla sorters spelstilar.


Utöver formen på ditt racket, så är det även så att de har olika vikt. De väger ofta mellan 330 och 395 gram. Ju tyngre racket, ju mer kraft i slaget blir det men kan kännas svårare att hantera. Därmed är det bra att satsa på ett lättare racket om du är nybörjare och tyngre om du är mer van.


Sedan så har olika racketar olika ytor. Det är för att de har olika ytmaterial samt att man även talar om hård eller mjuk yta så väl som slät eller ruggad yta. Som nybörjare är det att rekommendera att du väljer ett racket som har en hård yta. Det ger mer kontroll på dina slag. Ruggar eller slät yta kan du välja själv.

NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page