top of page
  • Brainz Magazine

Scooter, Kickbike Eller Tricksparkcykel?

I samarbete med scootworld

 

Scooter, kickbike eller tricksparkcykel? Ja, vad ska du välja och vad är skillnaden? Om sanningen ska fram är det egentligen namn på ungefär en och samma produkt och den har funnits med oss länge. I över 100 år har scootern följt med som fordonsmedel, antingen med två eller fyra hjul.


Idag används den av många som gillar extrema sporter, detta gäller särskilt tricksparkcykeln eller kickbiken. Observera att ett kickbike styre eller styret på tricksparkcykeln måste anpassas till din egen längd. Det går att köpa ett styre separat och det ska helst vara tillverkat av tåligt material och ska mätas noggrant innan du börjar köra.Tillbehören du inte kan utan

Förutom ett bra styre måste du ha en hjälm oavsett vilken modell av sparkcykel du faktiskt åker. Många väljer att förbise denna rekommendation men sanningen är att det är av stor vikt för din säkerhet.

Om du hyr en elektroniskt driven sparkcykel måste du ha en hjälm, annars riskerar du böter. Därutöver har du även en del regler att hålla koll på, speciellt om du kör i stan. Regelverket tillhör övriga trafikregler och är inget valfritt utan måste följas.


Lite historia för dig som är nyfiken

Kickbiken och sparkcykeln började tillverkas till och börja med av metall och med större hjul än de nuvarande modellerna.

De fick ett kompaktare design i slutet av 90 – talet. Det var också då de började tillverkas i aluminium. Ett hopfällbart alternativ introducerades vilket underlättade användarna som ville ta med dem i bilen till exempel.

Det var då en del ivriga åkare började köra tricks med dem och sedan dess har utvecklingen blivit riktigt snabb. Idag är modellerna inte bara kompakta utan även säkrare och tåligare. De tål verkligen alla sorters tricks som användarna vill utföra med dem. Det är även orsaken till att kickbiken idag tillhör en av de extrema sporterna.


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page