top of page
  • Brainz Magazine

Skapa En Fin Fotokalender

De flesta av oss tycker det är bra att ha en almanacka eller kalender upphängd hemma. Idag finns det ju en mängd olika sorters kalendrar att välja mellan. Det är inte fel att göra en personlig almanacka, i form av en fotokalender. Då kan du på ett enkelt sätt se tillbaka till ögonblick som varit minnesvärda. Välj helt enkelt ut de bilder du har hemma och gillar och lägg till en på varje månad. Det kan ju vara fint att välja ut kort på dina barn eller dina husdjur till exempel.


En fördel med fotkalender du skapar själv, det är att du kan ta bilder från mobilen och använda dig av. Sedan kan du även välja att starta kalendern från vilken månad du vill. Dessutom kan du göra flera likadana och ge bort till släkt och vänner.


Skapa den perfekta almanackan


Om det är så att du funderar på att skapa en fotokalender, så fundera först på om den är för dig själv eller om det en som du ska ge bort. Det är ju rätt bra att välja ut bilder som passar för den person som ska ha själva almanackan. Är den till dig själv, fundera på var i hemmet du har tänkt att hänga den, så att du kan anpassa innehållet i kalendern.


Sedan är det även bra att fundera på vad kalendern ska ha för storlek. Oftast finns det möjligheter att få den i flera olika storlekar, samt att det går att välja om det ska var liggande bilder eller om det ska vara stående bilder.


Sedan var det då dags att fundera på designen. Hos de flesta som erbjuder dig att skapa fotokalendrar, så finns det flera tusen olika varianter att välja mellan.


När tema och design är utvalda, så är det dags att välja ut vilka bilder du vill lägga till. Det kan vara smart att passa ihop dina bilder med månaderna. Det så att du väljer en bild med vintertema för december och januari eller sommarbilder för juni, juli och augusti. Men det finns inga regler, du kan ha vad för slags bilder du vill på vilken månad du vill.


Det brukar även gå att välja till olika funktioner på din fotokalender. Så som att du kan skriva in händelser på vissa datum, lägga till olika illustrationer, ha olika ramar runt dina bilder, eller mönster ovan dem. Detta kan variera mellan olika företag som erbjuder möjligheten att skapa en egen almanacka med foton.


Fin kalender med dina foton


Om det är så att dy tycker det låter som en bra idé detta med att skapa en egen fotokalender till ditt hem, eller en för att ge bort, så kan du med fördel göra den via Önskefoto. Hos dem kan du även skapa fina fotoböcker, väggdekorationer, fotokort och fotomuggar. Det gör att du kan skapa en hel del olika saker, med dina egna bilder.


Det är enkelt att skapa en egen fotokalender via deras sida, det är bara att följa de instruktioner som finns.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page