top of page
  • Brainz Magazine

Skapa Ett Bra Biorum Hemma

Det är inte fel att ha ett rum hemma som är som en slags hemmabiograf. Det finns ju idag grymt bra hemmabiosystem att använda dig av. Det för att få samma känsla hemma som du får när du sitter på en biograf. Ljudet kan dock studsa på ett otrevligt sätt på väggarna eller skapa en burkig känsla, beroende på vad du har för rum och vad för system du ska sätta upp.Det går dock att lösa detta på ett bra sätt. Det med hjälp av akustikpaneler och olika sorters ljudabsorbenter. För att få rätt antal akustikpaneler och ljudabsorbenter, utgå från rummet storlek. Sedan så beror det även på hur många högtalare du har och var du sätter dem. Det finns många bra beskrivningar på nätet hur du bäst placerar både hemmabiosystem samt akustikpaneler och absorbenter.


Få biokänsla hemma

Om du har ett bra rum att använda dig av till att skapa en egen hemmabio, så börja med att köpa hemmabiosystemet. Det för att sedan veta hur många ljudabsorbenter och akustikpaneler du behöver. Sätt först upp systemet och därefter kan du placera absorbenterna på rätt ställen. Se även till att välja rätt storlekar på dem.


Utöver detta, så finns det annat du kan göra med rummet för att skapa biokänsla. Satsa på att köpa biostolar att sitta i till exempel. Sen är det inte fel att även satsa på att ha en popcornmaskin och kanske även en slushmaskin.


Tänk även över hur du ska göra med mörkläggning av rummet. Har du många fönster så bör de täckas över. Frågan är om de ska vara övertäckta hela tiden eller om du vill kunna öppna upp för att få in ljus. Det kan vara smart att satsa på mörkläggningsgardiner till exempel. För de är enkla att rulla ner då det ska vara mörkt och rulla upp när det ska vara ljust.

Kommentare


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page