top of page
  • Brainz Magazine

Spara Hundralappar Genom Smart Elförbrukning


Många upplever att elräkningarna blir dyrare under vinterhalvåret. Ju lägre temperaturen ute sjunker, desto mer värme inomhus krävs för att hålla värmen uppe. Elpriserna stiger dessutom i takt med att efterfrågan på el ökar. Elbolaget Göta Energi delar med sig av sina bästa tips för att hålla priserna nere.För inte så lång tid sedan gick vi över till vintertid, klockan ställdes tillbaka en timme. Som ett resultat av detta är nu årstiden mörkare och många känner ett extra behov av att lysa upp tillvaron. Då passar man också på att tända lampor och höja värmen där hemma. Detta leder till ökade levnadskostnader och att man förbrukar mer el i hemmet.


Enligt uppgifter från Svenska kraftnät fördubblas elförbrukningen i landet under vintern. Elbolaget Göta Energi vill nu guida svenskarna till hur de på bäst sätt sparar pengar och el under vintertid.


Håll koll på förbrukningen av el

  • Det allra bästa sättet att dra ned på elkostnaderna i hemmet och för att spara pengar är att hålla koll på sin egen förbrukning. Om man har en god överblick över hur mycket el man förbrukar så är det också enklare att minska elkostnaderna till en viss del, säger pressansvarig på Göta Energi.


Ett sätt för att hålla koll på förbrukning av elen är att granska den faktura man får hem som visar hur mycket el man har använt i hemmet. Ett annat sätt är att införskaffa en egen elmätare. Det är nämligen så att hemmets alla apparater och elektronik drar en hel del el även när de som står i standby.


Fast eller rörligt elpris

Idag har man möjlighet att välja mellan elavtal med fast eller rörligt pris. Det betyder att man kan välja att betala sin elförbrukning baserat på det aktuella marknadspriset för el. Alternativt kan man binda sitt elpris så att man alltid betalar samma belopp för den period man har bundit upp sig. Det finns för- och nackdelar med bägge och det kan därmed vara en god idé att vända sig till en specialist på el som Göta Energi som kan hjälpa till med att välja ett förmånligt elavtal.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page