top of page
  • Brainz Magazine

Varför Är Betting Så Inne?

Att spela för pengar på olika sätt är otroligt populärt i Sverige. Över varannan svensk spelar någon typ av spel varje månad. Det är ju ingen ny trend, människan har alltid dragits till spel ända från gladiatorernas tid och även innan. Det ger oss lite distans till den många gånger gråa vardagen och en chans att drömma om den stora eller lilla vinsten.


Man kan säga att det finns två sorters spelare, de som är proffs och livnär sig på spel, och hobbyspelarna som gör det för nöje eller tidsfördriv. Det är kul och spännande att satsa på ditt favoritlag och många föredrar det istället för att gå ut på en restaurant eller på bio. Om du är en inbiten spelare har du säkert också mer erfarenhet eftersom du har lärt dig mycket under spelens gång, kanske därför är det kul att fortsätta.


Vilken typ av betting finns i Sverige?

Förr spelade man Svenska Spel i butiker, kanske stryktips eller europatips. Nu finns det så många olika sorter av betting men det kanske mest populära är att spela på sport online. Titta på webbsidan Oddsnet.com så kan du få mycket intressant information. Det hela går ut på att förutspå ett matchresultat och satsa en summa pengar.


Vinsten som delas ut baseras på odds, det vill säga att om sannolikheten att ditt favoritlag vinner är stor efter spelbolagens analyser, så betyder det att oddset kommer att vara lågt och vinsten lägre. Satsar du på ett lag som inte har så stora chanser att vinna blir oddset högt och så också vinsten.


Flera saker att betta på

Det är inte bara sport man kan betta på, utbudet är stort och för att nämna några finns det betting på politiska resultat och även vinnarresultat för tävlingar som melodifestivalen.

Man kan idag bekvämt slå sig ned i soffan hemma och betta. Det enda du behöver är en surfplatta, dator eller mobil, och wifi-uppkoppling naturligtvis. Om du är en nybörjare inom betting kanske vadslagning är ett bra spel att börja med, 1 x 2 bet är ett spel där du väljer en eller två troliga vinnare som sen ger den största möjlighet till vinst.


Flera bettingbolag erbjuder bonusar till nyregistrerade spelare för att locka kunder till sina sidor och spel, och det skall du absolut utnyttja. Den vanligaste formen är att få en insättningsbonus där du dubblar din insats, du satsar 100 kr och får spela för 200 kr. En annan typ av bonus som är vanlig är gratis bets, här får du chansen att prova på och spela en match helt gratis.


Svensk Spellicens

Tack vare Svensk spellicens kan du känna dig trygg när du spelar. Eventuell vinst på de spel som spelföretag med svensk spellicens erbjuder är alltid skattefria. Bekvämligheten att kunna börja spela snabbt med bara BankId som identifiering är ett plus för den svenska spelbranschen.


För att skydda spelaren har svensk spellicens spelgränser där det finns ett tak på hur mycket du kan spela för och hur snabbt du kan spela. Möjligheten till spelpaus finns också, där du själv stänger dig ute från spelmöjligheter på nätet. Du slipper också aggressiv reklam och lockande bonuserbjudanden på dessa spelsidor. Alla spel som publiceras på spelbolagens sidor är kontrollerade och inget fusk förekommer.

NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page