top of page
  • Brainz Magazine

Viktigt med god tandvård

Att ta hand om dina tänder och din mun, det är viktigt. Det är ju så att våra tänder, de används dagligen och utsätts för både det ena och andra, ofta i form av mat och dryck. De tänder man har som vuxen, de ska man vara rädd om, eftersom det är de enda man har. Tappas en mjölktand, så växer det ut en ny, men tappar du en av de fasta tänderna så får du ett glapp, om du inte då satsar på ett implantat. Det går även laga tänder med keramiska tandkronor. Men det bästa är ju som sagt att ta hand om dem du har. Det genom att dels sköta din munhygien med tandborstning, tandtråd och så vidare, dels se till att regelbundet besöka tandläkaren.



Viktigt gå till tandläkaren regelbundet

Ofta så kallas man som vuxen en gång per år till sin tandläkare för undersökning. Du kan gå till tandläkarna i Malmö eller i den stad du bor. Det är bra att få status på hur dina tänder mår. Om det är hål så måste det ju lagas. En tandläkare kan även se om det är en tandlossningssjukdom på gång. Den är viktig att ta tag i snarast. Utöver att besöka tandläkaren är det även bra att gå till en tandhygienist. Hos en sådan får du hjälp med att ta bort tandsten så väl som att du kan få tips och råd kring hur du bäst vårdar dina tänder och mun.


Bra tandvårdstips

När du borstar tänderna, tänk på 2-2-2 regeln. Det innebär borsta dina tänder, två gånger per dag, i två minuter, med två centimeter tandkräm. Se även till att använda tandtråd eller mellanrumsborstar. Tandborsten kommer nämligen inte åt överallt. Samma sak är det med munskölj, som även det är bra att använda. För att motverka dålig andedräkt kan du även borsta tungan.



NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page