top of page
  • Brainz Magazine

Vill Du Lägga Nytt Golv?

Är det så att du funderar på att lägga nytt golv därhemma? Kanske dina golv är slitna, eller så har du bara tröttnat på dem. Idag finns det många olika sorters golv att välja på. Det finns golv i en mängd material. Det är allt från trägolv till plast, vinyl, parkett, laminat, klickgolv och så vidare. En del material passar bättre i vissa rum än andra. En del golv är enkla att lägga själv, andra bör du anlita en golvläggare att göra golvläggning åt dig. När du ska välja golv är det bra att först fundera på vad rummet används till och hur ofta. En del rum har naturligt mer slitage än andra. Det eftersom man ofta vistas där eller att golvet ofta utsätts för olika saker. Hallen är ett exempel där golvet får utstå en hel del. Det är smuts, grus, regn, snö och så vidare.Välja rätt golv

Om du funderar på att ha ett golv i trä så är det inte fel, men det gäller att ha det i rätt rum. Trä må vara ett tåligt material i sig, men det tål inte att utsättas för allt möjligt som sker i vardagen. Som vi sa så är hallen samt andra rum som köket och kontoret rum som ofta utsätts för olika saker och påverkande faktorer. Köket är den plats som det kan spillas på golvet eller att man tappar knivar i det. I ett rum som du har som kontor kan golvet påverkas av en kontorsstol med hjul. Hallen och köket är rum där det passar bra att ha klinker. Det passar även bra med vinylgolv eller laminat. Det eftersom de golven har en hög slitstyrka, vattentålighet och slagtålighet.


Trägolv är vackert och en del av de olika trägolven kan även slipas om, istället för att byta ut dem med hjälp av golvläggning.


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page