top of page
 • Brainz Magazine

Xplora X6Play Recension - En Smart Mobilklocka Anpassad För Barn - Här Är Funktionerna Vi Älskar

Xplora 6XPlay Recension | Mobilklocka Barn | GPS Mobilklocka

 

Den nya Xplora X6Play Premium är en mobilklocka för barn som är lekfull, kraftfull och personlig på samma gång! Med funktioner såsom skol-läge, GPS, trygga zoner, och batterivarning är denna mobilklocka perfekt anpassad för barn. Nya Xplora X6Play Premium har bättre och snabbare prestanda, skarpare skärm, mer lagringsutrymme och en ännu bättre kamera än föregående modell X5 play som redan är känd som den bästa smartklockan i sin kategori. Vi på redaktionen har testat klockorna tillsammans med våra barn och vi har listat funktionerna vi älskar!

3 stycken mobilklockor för barn, en grön, en svart och en rosa

Xplora är en prisbelönt produkt speciellt framtagen för barn. Med Xplora kan ditt barn ringa och ta emot samtal, men utan tillgång till internet, sociala medier eller digital bilddelning online. Detta är något vi på redaktionen tycker är väldigt bra.


Komma igång

Precis som med tidigare modeller var det väldigt enkelt att installera klockorna. Som förälder laddar du ner en föräldra-app där du kan styra det mesta, såsom att lägga till nya betrodda kontakter, se vart klockan befinner sig, samt se hur mycket batteri klockan har kvar. Förutom att kunna ringa och ta emot samtal så var några utav funktionerna som snabbt kom till användning möjligheten att ställa in skolläge så att barnen får ha klockan i skolan, funktionen för påminnelser så som "Byt om till handbollskläder", "Gå till kören", samt SMS-funktionen, stegräknaren och trygghetszonerna.

3 stycken telefoner som visar en app för föräldrar som tillhör Xploras mobilklockor för barn

Nedan har vi listat de olika funktionerna samt hur de kommit till användning för just våra barn.

Skolläge & SOS-funktionen

Skolläget är en fast inställning som kontrolleras i föräldra-appen som hindrar barnen från att använda mobilklockan utanför de angivna tiderna. Under den tiden fungerar din Xplora X6Play uteslutande som en vanlig klocka och inga andra funktioner är tillgängliga för barnet. Denna funktion kan du stänga av och på via föräldra-appen och den går inte att kontrollera av barnet själv. På så sätt är barnets Xplora X6Play inte en distraktion i klassrummet och barnen får då ha mobilklockan i skolan. Om det skulle vara nödfall och ditt barn behöver få tag på dig under tiden som skolläget är på så finns en SOS-knapp på klockan som aktiveras om barnet håller in knappen på sidan om klockan. När SOS-funktionen aktiveras så kommer klockan att ringa en nöd-signal till föräldraappen och du får ett meddelande om att SOS-funktionen har triggats. Klockan skickar då även en GPS-signal som visar vart barnet befinner sig. Funktionen fungerar även om Skolläget inte är på. Vi tycker att denna funktion är riktigt bra och vi känner oss mycket tryggare som föräldrar när barnen inte är hemma.

Trygghetszoner

I föräldra-appen kan du även ställa in något som kallas för "Trygghetszon" vilket betyder att klockan skickar en signal om barnet har lämnat eller går in i den förvalda säkra zonen som du har satt upp i föräldraapplikationen. Du kan lägga till flera zoner samt ställa in hur stora dessa ska vara. Detta är en jättebra funktion när barnen t.ex är ute och leker eller om man är på semester, och man känner sig genast lite tryggare som förälder.

Påminnelser

Den här funktionen är verkligen kanon om det finns tider ditt barn behöver passa för olika aktiviteter, eller om du t.ex vill att ditt barn ska vara ombytt för träning vid hämtning från fritids. Vi har ställt in påminnelser för "Dags att gå till kören", "Byt om till handbollsträning", "Gå till läxhjälpen", vilket har fungerat jättebra.


Batterivarning

En bra funktion som vi gillar är att barnets Xplora X6Play automatiskt skickar en signal till föräldra-appen om barnets mobilklocka börjar få dåligt batteri, med en påminnelse om att det är dags att ladda klockan. Detta är något man annars lätt glömmer så denna funktion har vi fått stor användning av.


Stegräknare

Superkul och nyttig funktion! Vi hade ingen koll på hur mycket våra barn rör på sig under en skoldag och det är roligt att jämföra olika dagar. Barnen har varit mycket stolta över sina resultat och vi har även satt upp steg-mål där vi utmanar varandra i familjen, vilket är ett superkul sätt att få in mer rörelse i vardagen!

Goplay

En annan riktigt cool funktion är att Xplora har en egen aktivitetsplattform som heter Goplay som är världens första O2O aktivitetsplattform speciellt utformad för barn. Med Goplay vill Xplora uppmuntra barnen till rörelse och lek genom att belöna barnen vid fysisk aktivitet. Barnet får då olika aktivitetsbelöningar i form av Xplora-mynt som de kan använda för att köpa riktiga produkter i deras GOPLAY Store. Denna funktion är alltså sammankopplad med stegräknaren i klockorna vilket gör att barnet kan sätta upp mål och tjäna mer mynt ju mer de rör på sig. Barnen kan även delta i roliga tävlingar och vinna roliga priser. En riktigt cool plattform som är enkel att komma igång med genom att registrera sin klocka på deras hemsida.

En mobilklocka för barn bredvid en mobiltelefon som visar en app

Xplora X6Play är enligt oss den perfekta första mobiltelefonen just för att den verkligen är avsedd för barn. Klockan har inte internet eller tillgång till sociala medier och massa andra onödiga appar. En annan stor fördel med klocka istället för telefon är även att den sitter på plats och man behöver inte oroa sig för att barnen ska lägga ifrån sig eller tappa den, vilket lätt kan hända med en vanlig mobiltelefon.

Xplora har fokuserat på vad som är viktigt för barnet och det är att hålla kontakten med sina nära och kära på ett enkelt och säkert sätt.


Byt, Mixa Och Matcha!

En funktion som barnen tyckte var rolig var möjligheten att anpassa sin egen mobilklocka och kunna göra den personlig. Dels kan du välja flera olika ringsignaler och bakgrunder men det roligaste var att du även kan byta färg på både ramar och remmar med Xploras byt, mixa & matcha-koncept!

En mobilklocka för barn som visar ramar i flera olika färger

Funktioner Xplora X6Play

 • Telefonsamtal, chatt och röstmeddelanden

 • GPS med trygga zoner (sk. geo-staket)

 • Touchskärm med färg

 • SOS-knapp

 • Skolläge

 • Påminnelser

 • Batterivarning

 • Alarm och kamera med videofunktion

 • Stegräknare

 • Samla Xplora-Mynt genom stegräknaren som kan omvandlas till produkter

 • Välj din egen bakgrund

 • Inga sociala medier, internet eller digital bilddelning online

 • Egen app för föräldrar – hantera funktioner och begränsningar

För många föräldrar kan en mobiltelefon vara ett viktigt verktyg för att hålla kontakten med sitt barn samt för att veta vart ens barn befinner sig. Det kan även hjälpa till att underlätta vardagen med möjlighet att ändra middagstid och planera lek med kompisar. Nackdelen med en vanlig mobiltelefon är dock att barnen snabbt kan råka få tillgång till funktioner, appar och internetsidor som ej är anpassade för barn - något som ibland kan vara svårt att styra och kontrollera från avstånd. Med tillgång till internet finns även risken att obehöriga kan ta kontakt med ditt barn, något som är alla föräldrars mardröm! Med en Xplora slipper du den oron och kan istället introducera mobiltelefonen längre fram eller använda mobilklockan som ett komplement till en mobiltelefon om ditt barn är lite äldre. Vi är otroligt nöjda med våra Xplora X6Play mobilklockor för barn och kan varmt rekommendera dessa som en första mobiltelefonlösning!

 

Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribenternas egna.

コメント


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page