top of page
  • Brainz Magazine

Att Hitta En Naprapat Sollentuna

Om du har behov av en naprapat Sollentuna ska du inte oroa dig i onödan. Idag finns det gott om olika specialister som kan hjälpa dig. Lättast är det att söka på nätet efter en naprapat nära dig. Rekommendationer är alltid välkomna och därför kan det vara bra att titta på omdömen angående specialisten om sådana nu finns.

Vad gör egentligen en naprapat och när bör du söka dig till en sådan? Blandar du ihop naprapat och kiropraktorer? I den här artikeln reds dessa begrepp ut.Vad gör en naprapat?

Vad gör en naprapat? Så här kan man förklara det på ett enkelt sätt. En naprapat och behandlar smärta som förekommer i stödorgan och rörelseorgan. En sådan specialist kan även förebygga funktionsrubbningar. Naprapaten undersöker muskler och leder då detta kan göras på lite olika sätt. En vanlig metod är att utföra ortopediska tester. Slutresultatet av en behandling är att ge bättre funktion och rörlighet i kroppen. Detta görs genom att behandla leder och muskler.


Idag anses mjukdelsbehandlingarna som en av de vanligaste behandlingsmetoderna. Den kombineras ofta med en ledbehandling för att få en bättre och mer fullständig effekt.


Vad är skillnaden mellan en naprapat och en kiropraktor?

Som det nämndes lite tidigare blandas naprapat och kiropraktor ihop av många. Kiropraktorn till skillnad från naprapaten undersöker endast ryggradens muskler och leder. Naprapaten tittar på alla muskler och leder i kroppen medan kiropraktor är specialiserad på ryggraden.

Kiropraktorns undersökning genomförs med händerna och diagnostiserar ändrade rörelsemönster, skador, spänningar och leder som är inskränkta.

Leder vars rörelse är begränsade på ett eller annat sätt leder till smärta som kan spridas till andra delar av kroppen. Vanliga resultat av sådana typer av problem är bland annat nackspärr, ryggskott, höft-, och axelbesvär.

I en del fall behöver patienter få en behandling både hos en kiropraktor och en naprapat för att må bättre.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page